Home » Fest

Udsmykning til fest

Udsmykning til festEt festligt og smukt pyntet bord og festlokale virker altid indbydende på dine gæster, og bidrager i høj grad til en festlig stemning.

Det giver sig selv, at til festlige lejligheder gør man ekstra ud af udsmykningen. Derfor skal du til det smukke fest bord have fundet det flotte porcelæn, krystalglassene, sølvtøjet, smukke borddekorationer og levende lys frem. Helheds indtrykket er afgørende for feststemningen til din store festdag.

I denne artikel får du gode ideer og råd til, hvordan du selv kan lave en smuk udsmykning til din store fest. Det behøver ikke koster en herregård at skabe et smukt og indbydende rum. Du skal tænke alternativt og bruge dine kreative evner, for et smukt udsmykket bord, skaber et godt helhedsindtryk og feststemning, når gæsterne kommer.Book festmusik og underholdning på Eventzonen.dk

Match din udsmykning til festen med dit tema for festen

Når du skal holde en fest og vælge din udsmykning, skal du overveje, hvilken slags feststemning, det er, du gerne vil have frem i dine gæster. Skal du holde et stort og romantisk bryllup, skal du næppe have gang i en masse balloner i forskellige farver og former.
Til et bryllupstema vil du snarere skulle udvælge nogle smukke blomster dekorationer, lave hjerter i forskellige udformningen og små ris poser. Et bryllup har en slags tema, og det er altid vigtigt, at din udsmykning af lokalet og bordet, matcher dette tema.

Generelt bruges der ofte balloner, guirlander, konfetti, serpentiner, flotte duge og servietter til oppyntning af et festbord. Hertil kan du altid kigge på moden nu og her og tænke lidt anderledes i forhold til din oppyntning.
Holder du en sommerfest kan du bruge strandsand og muslingeskaller som bordpynt for eksempel.

En anden god ide er at holde pynten i 1 eller 2 nuancer, som går igen i al pynten. Dette vil signalere at udsmykningen er gennemført og virke imponerende på gæsterne, når de træder ind i lokalet.
Skal du der imod skabe en mere afslappet stemning, kan du godt mikse flere farver og gøre helheds indtrykket mere spraglet. Dette går bedst til uformelle fester eller sammenkomster, hvor festen ikke er for stor.

Angåede duge og servietter er det en god ide at vælge disse i en god kvalitet. Din udsmykning skal gerne holde hele aftenen, og har du brugt en tynd papirs dug, vil den hurtigt kunne gå i stykker, og herved kommer udsmykningen til at se forfaldent ud hurtigt. Du kan få kraftige papirs duge, eller du kan vælge at leje stof duge, som ikke går i stykker undervejs.


Skal du holde en rund fødselsdag kan balloner være et kæmpe hit, når du udsmykker dit lokale. Du kan til fødselsdags festen købe nogle almindelige balloner og nogle kæmpe balloner som kan indeholde en del almindelige balloner.

Under festen kan du lave et festligt indslag, hvor du laver en ballon eksplosion. Det eneste du skal gøre er at puste de almindelige balloner op inde i den store ballon.
Når tiden er inde, sprænger du den yderste ballon med en nål, og herefter vil alle de små balloner inde i falde ned over gæsterne. Dette er et utroligt sjovt indslag.Book festmusik og underholdning på Eventzonen.dk

Lav selv din udsmykning til festen

Har du lysten og lidt kreative evner, kan du spare en del penge på at lave din udsmykning til festen selv. Samtidig kan du sætte et personligt præg på din fest, som med garanti bliver bemærket af dine gæster.

På Internettet kan du finde utrolig mange og inspirerende videoklip, som viser, hvordan du kan lave din udsmykning selv. Ideerne er mange, så det er en god ide at søge inspirationen i god tid, da det kan tage lang tid at lave pynten selv.

På Internettet kan du også finde utrolig mange flotte billeder og Cliparts, som kan bruges til udsmykning. Med disse Cliparts kan du lave nogle sjove og kreative bordkort, skabe store ophæng til væggene, bruge dem til invitationer, fest-plakater med videre. Det er gratis at hente billederne, så udsmykningen kan holdes nede på et rimeligt niveau.

Når du vælger din udsmykning, kan du tænke alternativt og bruge ting fra hverdagen på bordet. Nogle vælger at bruge flotte blomsterdekorationer, hvor andre bruger lys fade med blomsterhoveder i stedet.

Du kan også finde bruge blomster fra haven og sætte i reagensglas, som er sat fast i store natursten. Dette vil give et rustikt indtryk.

Udsmykningen behøver ikke at være stor og prangende. Levende lys på et bord, skaber en hyggelig stemning. En god tommelfinger regel er, at bordet ikke må overpyntes. Til store fest må du gerne lave en storslået udsmykning.
Til mindre fester og sammenkoster er det dog mere passende med diskrete lysestager, som har rene linjer og er diskrete i forhold til resten af bordpynten.

Hvis du vælger at bruge blomster i din udsmykning, skal du passe på med, at de ikke dufter for meget. Nogle mennesker kan ikke klare duften og kan gå hen og få hovedpine af dem.

En blomsterdekoration på et bord, må ikke være så stor at gæsterne ikke kan se hinanden. Ligeledes skal blomster farverne matche.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.