Hjem » Sommer, Uden for kategori

Udlejning af festtelte

Når havefesten skal stables på benene , er det oplagt at finde et flot festtelt og holde festen i baghaven. Ikke alene er det hyggeligt at samle venner og familien til en hyggelig, og festlig komsammen i haven, men samtidig er det yderst praktisk, og kan ofte gøre billigt.

Er det vejret godt og solen skinner, kan intet slå en fest i baghaven i et festtelt, hvor gæsterne kan more sig på græsplænen med forskellige spil, mens grille forbereder maden. En have fest i et festtelt giver altid en helt særlig sommeragtigt fest.

Priser, fakta alt det praktiske

Man kan nemt finde billige festtelte og priserne svinger fra få tusinde kroner ,og helt op til 55.000 kr. Prisen er sat alt efter, om du selv sætter det op, eller skal have folk til at gøre det for dig. På samme måde koster det ekstra at leje gulv, lys og varme, borde, duge, service osv.

Når du lejer et festtelt, skal du som udgangspunkt sørge for at der er ca. 2 kvadratmeter pr. Gæst. Det er vigtigt, man kan komme rundt i teltet, og skal der være plads til et dansegulv, skal du lægge disse kvadratmeter til.

Som til alle lejede lokaler, er der nogle sikkerhedsregler, som skal overholdes. Dette gælder også festtelte. Som vært er gæsterne dit ansvar, og sikr dig derfor, at det festtelt du lejer, er EU-godkendt med tegnet EN 13 782. Dette betyder blandt andet, at festteltet kan klare vindhastigheder på 100 kilometer i timen. Når teltet sætte op skal du bruge jordspyd på ca. 1. meter, som bør følge med, når det lejes.

Hvis du vil undgå alt for meget fugt og kulde, er det en god ide at klodse gulvet op, mindst 15 cm over jorden, så man undgår, at vand og kulde siver ind under festen. Mange vælger at varme teltet op med en gasovn, og her skal man ligeledes være forsigtigt. Det er kun i orden i følge loven at sætte 5 CE-godkendte gas katalysator ovne i teltet. Flere vil give iltmangel, og have samme effekt, som en kuldgrill indenfor.

Hvad skal man kigge efter….

Ligesom lejen af et festlokale, skal man altid være ekstra opmærksom, når man lejer et festtelt. Historier om brudepar, som står med beskidte telte, stole, og service florerer der mange af, og det er super ærgerligt, hvis dette skal ødelægge den store havefest. Derfor er der flere ting, som er gode at huske, når du lejer et festtelt.

Som udgangspunkt, skal man aldrig godkende leje af et festtelt, uden at sikre sig en skriftlig aftale. Har man ikke ordren og aftalen på skrift, forsvinder dine rettigheder, og det kan bare gøre lejeaftalen rigtig kedelig og til en ubehagelig oplevelse.

Det kan selvfølgelig være svært at udvælge den rette teltudlejer, men ikke desto mindre er det godt, at forhøre sig om teltudlejerens ry, så du undgår de værste skurke på markedet. Da din fest jo altid er nøje planlagt, og der oftest er sparet op til den igennem længere tid, er det bare super ærgerligt, at festen skal ødelægges, fordi man kommer i kløerne på en dårlig udlejer. Forhør dig altid hos venner og familie, eller kolleger, om de har haft nogle erfaringer med udlejere af telte og undersøg firmaet gennem Internettet.

I aftalen med udlejeren skal du have klart defineret, hvad der er bestilt, telttype og størrelse, samt hvornår det bliver leveret, sat op og afhentet igen.

Tjek altid fra start at teltet er i orden, og sørg for at se efter om de ting, som er bestilt matcher det, som er leveret og i den forventede tilstand. Skulle du løbe ind i et festtelt, som ikke er i orden, så klag med det samme. Her er det værd at vide, at når man lejer et festtelt, er det ikke på samme måde omfattet købeloven, men principperne er de samme. Som lejer er du forpligtet til at sørge for at udlejeren bliver gjort opmærksom på manglerne, og har en reel mulighed for at reparere dem.
Hav altid gode dokumenter klar i form af billeder.

Når du planlægger en fest i et lejet festtelt, skal man altid planlægge en havefest om sommeren. Der er intet værre end fest, som drukner i regn og mudder. Hold ligeledes altid øje med om teltet er i orden, når du modtager det, for det er super ærgerligt, at få en stor ekstraregning fra teltudlejeren bagefter, fordi du ikke var opmærksom på fejl og mangler inden festen.

Fordele ved lejede festtelte

I et lejet festtelt skal man ikke bekymre sig om fulde gæster, som spilder, som mange gør ved fester inden døre. Dette gør også havefester populære, for her kan man slå sig løs og nyde festen/ arrangementet. For rygerne er der en klar fordel i, at de ikke skal helt ud af huset og ryge, og mange vælger at sige, at der godt kan ryges inde i teltet. Et partytelt koster penge, og skal opsættes gerne et par dage før, men så har man også mulighed for at stille op og gøre klar i god tid, uden at være afhængig af lokalerne.

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også tilmelde dig disse kommentarer Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.