Hjem » Artikler, Ideer til ferier og sjove oplevelser

Turist i Tjekkiet

Som turist i Tjekkiet, vælger mange at besøge hovedstaden Prag. Her kan man se attraktioner som National Museet, Det Astronomiske Ur, og naturligvis Karls Broen. Der er dog meget andet spændende i Tjekkiet end lige netop Prag, som dog altid kan besøges, når man er i Tjekkiet.

I områderne uden for Prag, kan man opleve et Tjekkiet, som er rimeligt ukendt for mange turister. Tjekkiet er stadig et ukendt land for mange Europæere, og man vil møde flest Østtyskere og en enkelt hollænder, når man ser bort fra området omkring Prag.

Gode råd til turister i Tjekkiet.

Som turist i Tjekkiet er det oplagt at køre selv, da Tjekkiet jo ikke er så langt fra Danmark. Hvis man er på kør-selv ferie kan man vælge at campere, eller bo på de forholdsvis billige hoteller eller vandrehjem i landet. Vejene er rimeligt gode at køre, og man finder nemt rundt i Tjekkiet, da vejskiltningen er god, hvilket gør det nemt at finde vej.

Med egen bil kan man få store oplevelser, når man kører på små veje, som ofte mangler hvide striber, så de kan være lidt vanskelige at køre på i mørke. Dette er særligt en stor oplevelse for en dansker, der ikke er vant til bjergveje, hårnålesving og stigninger på 14%

Når der skal handles i Tjekkiet er det, som regel altid billigst i sidegaderne. Varer som er billige kan være cigaretter og spiritus eller benzin som ofte kun koster 22 korunas hvilket svarer til dkk. 4,75 kr pr. liter

Tjekkerne som folkefærd, kan blive både nervøse og generte, hvis de ikke forstår turistens sprog, men efter lidt tid, så tør de op. Som turist kommer man langt ved at være flink ved dem, og gøre dem opmærksom på, at du er dansker, for det betyder, at bliver du behandlet helt anderledes, og de er mere hjælpsomme. Tegnsprog virker over hele verden, og de er hurtige til at fange den danske humor.

Som turist i Central Bøhmen kan man opleve naturens fred, huler og attraktive seværdigheder. Central Bøhmen er placeret midt i den Tjekkiske. Her kan man se smukkeste tjekkiske borge, som er beliggende kun en halv times kørsel fra Prag.

I regionen Centralbøhmen kan se mange historiske og kulturelle steder, bygninger og seværdigheder. Bor man i Prag kan man nemt komme til Central Bøhmen og opleve disse klenodier med for eksempel tog. Når Prag er udforsket, kan det helt sikkert anbefales, at bevæge sig ud i landet og opleve Den Tjekkiske Republik og få et nærmere kendskab til Centralbøhmen.

Den mest lokkende attraktion for turister i Tjekkiet i regionen Centralbøhmen er utvivlsomt Karlštejn, kongeborgen, som blev bygget i år 1348 af den bøhmiske konge og romerske kejser Karl IV. Borgen blev lavet, som skatkammer for kongens skatte.

I regionen Centralbøhmen kan man også besøge middelalderlige slotte for eksempel Konopiště, som var i besiddelse af Franz Ferdinand d´Este, eller den pragtfulde by Kutná Hora, som står på UNESCO´s liste over verdens kulturarv.

Turister i Tjekkiet, som elsker naturen skal opleve Tjekkiets enestående natur. Når man rejser ind i Tjekkiets landlige miljø væk fra de kaotiske storbyer og turistiske steder, vil man finde en helt unik natur. Her kan det anbefales at besøge det fredede naturområde Kokořínsko, som med romantisk natur, fyldt med kløfter og klipper, gør et stort indtryk på alle turister. Man kan finde man seværdigheder her. Regionen Centralbøhmen har et stort tområde med underjordiske rum og gange, som kan besøges med en guide.

Region Sydbøhmen byder på harmoni mellem mennesket og naturen

I den sydlige del af Syd Bøhmen kan man finde små damme og kunstige søer, som med kærlighed blev bygget midt i skove og enge, og som i dag gør regionen Sydbøhmen til en stor park. Området giver turister et indtryk af de helt særlige værdifulde historiske og kulturelle mindesmærker man finder her.

Sydbøhmens landskab er et sceneri fyldt med talrige damme, fyrreskove og udstrakte tørvemoser – såvel som charmerende byer og landsbyer med en rig historie. I regionen Sydbøhmen finder man ikke ret meget industri, i stedet for venter mange fredede naturområder på sine besøgende.

Fiskeparadiset i Tjekkiet.

Sydbøhmen bliver i dag kaldet fiskeparadiset, på grund af det store net af damme og kunstige søer, som får lystfiskeri en til at valfarte til den populære del i Sydbøhmen. Der er ikke krævet noget specielt fiskebevis eller at være klubmedlem, så alle turister kan få en tilladelse straks og direkte på fiskestedet. Landskabet i Sydbøhmen er fladt og meget velegnet til cykelturisme også.

Der er ingen tvivl om, at Tjekkiet har mange spændende, kulturelle og oplevelser, som turister kan tillokkes af. Ud over den helt fantastiske hovedstad Prag, kan man i Tjekkiet finde en enestående natur, som om sommeren lokker fisker og goldfolket til, og som om vinteren byder ski folket velkommen.
Besøg Tjekkiet hovedstad Prag
Som turist i Tjekkiet, må man opleve Tjekkiets hovedstad Prag. Byen er præget af sin historie og her kan man opleve mange smukke seværdigheder.
Når man gerne vil opleve Kars Broen i Prag er det god ide at tage dertil tidlig morgen, da man på dette tidspunkt kan få en mindre overfyldt gåtur. Man kan til gengæld om aftenen få en tur gennem de imponerende og tændte gader som om natten er fantastiske.

På Karls Broen kan man opleve hundredvis af souvenirsælgere samt en endeløs række af gademusikanter der spiller, mens turisterne slentrer roligt over broen. Man skal ikke lade sig rive med af fornøjelserne, fordi man hurtigt vil kunne få tømt sine lommer af lommetyve. I stedet vær opmærksom på risikoen, og det vil gå fint. Fint et prisbilligt hotel i Prag her.

Karls Broens historie.

Den berømte Karls Bro krydser en lige så berømt flod, som er floden Moldau midt gennem Prag. Broforbindelsen gjorde Prag til en meget vigtig handelsrute mellem øst og vest Europa, da den blev opført. Broen blev i starten kaldt for Sten Broen eller Prag Broen, men har været “Karlsbroen” siden 1870.

Karlsbroen er lavet og konstrueret af Kong Karl IV’s foretrukne arkitekt og bygherre Peter Parler, som startede med at bygge broen. Oprindeligt var idéen at bygge en funktionel konstruktion til ridderturneringer, og derfor blev Karls broen i første omgang ikke dekoreret med andet end en simpel krucifiks. Senere ønskede katolikkerne mere udsmykning af Karls Broen, hvilket betød at 30 statuer blev bygget (1600 til 1800).

I dag vil man opleve, at de fleste af statuerne er kopier, da de oprindelige fik svære skader, på grund af forskellige oversvømmelser og katastrofer gennem flere århundreder. I dag står der 75 statuer på Karls Broen, og den mest interessante for kendere er en ældste lavet af John Nepomuk, som står som nr. 8 fra højre, når du krydser mod slottet.

Karls Broen er 516 meter lang, indeholder 16 søjler og 3 bro tårne. Det ene af tårnene i den gamle bydels Bro Tårn, menes at være det smukkeste bro tårn i Europa, i det den har en flot skulpturelle udsmykning. De tredive skulpturer der står å Karls Broen er hovedsagelig fra barokkens tid i det 18. århundrede.

Skt.John Nepomuk statuen

Som sagt er den mest kendte statue på broen Skt.John Nepomuk statuen. Historien bag denne statue er, at han angiveligt nægtede at være generalvikar, og fortælle dronning Sofias skrifte til den tjekkiske konge Václav IV, og dette betød, at han blev kastet ud fra Karls Broen i 1393.

John Nepomuk blev udråbt til helgen i 1700-tallet, og man fik lavet et minde om ham i broens kant, hvorfra han blev kastet ud i Moldau. Her kan man i dag se et lille messingkors med fem stjerner. Hvis man sætter sin hånd på korset sådan, at hver finger rører ved en af stjernerne, siger Legenden om Nepomuk, at man vil få et hemmeligt ønske opfyldt.

Karlsbroen er en halv kilometer lang og en af verdens ældste stenbroer, placeret midt i Prag. Broens funktion er, at forbinde de to bydele Stare Město og Malá Strana med hinanden. Karls Broen er et smukt syn for turister, da den er vidunderlig og betagende, og man kan nemt finde et sted, hvor man kan nyde verden sive forbi.

Når man oplever Karls broen for første gang, føler man hurtigt en trang til at stoppe, og se på floden Moldau, de små vandfald, slusen ved bredden, bådene på floden med drikkende, de spisende og blitzende turister.

Karls Broen er for mange Tjekkiets Venedig, og man bliver hurtigt suget ind i denne særlige sten bros historie, liv og følelser, som fylder menneskerne på Karls Broen. Ud over en helt unik historie, kan man også opleve en fantastisk udsigt fra Broen, som fortæller sin helt egen fortælling.

Når man har stået på Karls Broen kan det anbefales, at prøve en af de meget populære båd ture på Moldau. Her fra kan man se karls Broens fantastiske konstruktion, og dette er et smukt syn. Det vidner om alle de gange Karls Broen er blevet restaureret. Karls broens historie er meget unik, og de historiske fodspor man finder her, kan få mange til at stoppe helt op og studere broen nærmere.

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også tilmelde dig disse kommentarer Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.