Home » Artikler, børn

Trampolin og sikkerhed

At hoppe på trampolin er både sundt, sjovt men også farligt. Mange forældre køber i dag trampoliner til haven, som deres børn kan muntre sig på. Man kan selvfølgelig købe en masse ekstra udstyr, som kan hjælpe til en større beskyttelse.

Når børn hopper og har det sjovt er al den beskyttelse man kan få ofte ikke nok. Flere gange er det uvidenhed og børns uskyldige uvidenhed, der er skyld i ulykkerne og her kan hverken net eller andet dyrt beskyttelse hjælpe. Når du skal hoppe på trampolinen, skal man kende til gode basis regler, og her skal forældre ind og guide og stille krav til børnene, inden de bruger den.

I flere år har have trampolinerne været populære og skaderne der er anmeldt er vokset i takt med populariteten. Tallene viser en stigning som ikke er til at se bort fra.

  • 2007: 6591 registrerede trampolinulykker
  • 2008: 6956 registrerede trampolinulykker
  • 2009: 8297 registrerede trampolinulykker

Disse tal er uden de tal der er for idrætsskader på trampolin. Skader kan være alt fra brækkede arme og ben til børn og unge, som er blevet lam, og har brækket nakkehvirvler, som er af meget alvorlig grad.

Trampolinen er som udgangspunkt ikke et farligt redskab at lege på, men ulykkerne opstår, når børnene ikke kender de basis regler, der skal gøre legen på trampolin sikker. De ulykker, der sker på trampoliner, sker oftest fordi voksne, og børn ikke tænker på de alvorlige konsekvenser det kan have, når man for eksempel er mange på en trampolin eller hopper højt, og falder ud over kanten.

Gode råd, når du anskaffer en have trampolin.Billigsport24.dk Online salg af sportsprodukter på Internettet. Spar mellem 10-60%. Fodbold, løb, pulsure, bordtennis, badminton m.m. Shoppen er E-mærket, din sikkerhed for en tryg handel. Så skal du bruge nyt sportsudstyr så gå ind på billigsport24.dk, åbent 24 timer i døgnet, og salg til rigtig gode priser.

Når du skal lege på en trampolin så hop ikke med hovedet under armen, men holde hovedet koldt og husk de 5 gode trampolin råd, om du kan læse her.

1. Hop kun én ad gangen.

Når I er mange som hopper på samme tid, kan I nemt støde sammen og komme til skade. Hvis du alligevel ikke kan lade være, så huske det gode råd som er at man skal hoppe med en på nogenlunde samme højde og størrelse som en selv.

Som forældre er det en god ide at lære børnene at hoppe en ad gangen, da børn ofte kommer til skade, når de er flere på trampolinen på samme tid. Det gælder især, hvis der er forskel i højde og vægt på dem, der hopper samtidigt. Et mindre barn, som hopper med større søskende, kan nærmest blive sendt af sted ud over kanten, hvis et stort barn samtidig hopper.

2. køb et godt, solidt sikkerhedsnet

Det er en rigtig god idé, at din trampolin har et sikkerhedsnet. Køb det og spar ikke disse penge. Når nettet er på, Så falder du ikke ud over kanten, når du hopper. Hermed er små søskende også sikret bedre mod at kravle op på trampolinen og komme til skade. Det kan også anbefales at grave trampolinen ned, så hvis barnet falder ud så vil det ikke ryge langt ned.

3. Slå ikke vilde saltomortaler

Det er sjovt at slå saltomortaler og kolbøtter på trampolinen, og mange børn får hurtigt smag for det, men det er også farligt. Du kan komme meget slemt til skade med nakke og ryg, hvis du lander forkert. Derfor er det bedst, hvis du helt lader være med at udfordre denne skæbne.

4. Børn under seks år.

Børn under seks år er mere sårbare overfor brud på knogler end ældre børn, og det er den aldersgruppe, der er mest udsat for skader på hoved og nakke. Det er derfor en god ide, at voksne er med, når de små skal hoppe.

5. giv trampolinen et grundigt tjek før der hoppes.

Hop aldrig på en trampolin, der er gået i stykker. Her skal du ofte gennem gå trampolinen for huller eller revner, og der hvor du hopper, skal du sørge for at trampolinen er intakt. Tjek også alle fjedrene, og sørg for, at de altid er ordentlig til dækkede. Opdager du, at der er noget galt med trampolinen, så få det ordnet hurtigt, og lad ikke børnene hoppe mens den ikke er i orden.

Det kan siges ganske enkelt. Forsømmer du vedligeholdelsen, forsømmer du sikkerheden.

En havetrampolin kan ikke stå ude hele året uden vedligeholdelse, og det er altid en god ide at tage den ind om vinteren, da den ellers går til. I blæsevejr kan den flyve væk og gøre stor skade på andre bygninger. Det anbefales at tage nettet af og lægge det indenfor, når efterår og vinter nærmer sig, så nettet ikke bliver ødelagt af fugt, regn og frost. Det er vigtigt, at nettet er intakt ofr dine børns sikkerheds skyld.

Som forældre kan du godt give dine børn, den store fornøjelse at lege og få motion på en trampolin. Du skal blot huske de mest elementere regler.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.