Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Thailandsk mad

Thailandsk mad er en oplevelse i sig selv, og derfor er mad fra Thailand også berømt i hele verden. Når du tager på ferie i Thailand, vil du kunne opleve den thailandske madkunst, og du vil blive mødt af stærke chili retter eller mildere retter med harmoni. Det vigtigste princip bag hver thailandsk ret, er netop krydderi og harmoni.

Dårlige restauranter overlever ikke længe i Thailand, da thaierne er hårde mad kritikere. Et godt fingerpeg for en god restaurant er at se på antallet af gæster og restaurantens alder. Du vil uden tvivl opleve, at thailandsk mad er noget, thailænderne går meget op i. Om du så køber mad fra en dyr restaurant eller fra en vogn på et gadehjørne, så vil du kunne forvente en høj standard både i smag og kvalitet.

Det thailandske køkken

Det thailandske køkken er en blanding af århundreder af asiatiske og europæiske påvirkninger, harmonisk sammensat til noget entydigt thailandsk. Oprindeligt stammer thailandsk madlavning fra livet ved og på havet. Derfor indgår fisk, skaldyr, planter og urter også, som de vigtigste ingredienser i thailandsk madkultur.

Thailandsk madkultur er præget af århundreders indvandring fra bl.a. Kina, Indien og Europa. Dette har sat sit meget smagfulde præg på det thailandske køkken. Du vil opleve en blanding af olie-stegning og friture fra Kina, til spændende karry-blandinger og karry-saucer fra Indien. Chilien blev indført i Thai madlavning i slutningen af 1600-tallet af portugisere fra Sydamerika.

Hvis du kender de berømte og lækre Thai retter som grøn karry, phat-thai og tom-yum, vil du kunne genkende afsmitningen fra resten af verden i en harmonisk thai ret. Et korrekt thailandsk måltid vil som regel, bestå af en suppe, herefter en karry ret med krydderier, en dip med ledsagende fisk og grøntsager.

Gode rejse råd. Da turisters maver ofte lige skal tilpasse sig den madkultur de møder i thailand får du her nogle gode råd som vil hjælpe dig til at undgå de værste gener på ferien.

Vaccinationer: Sørg altid for at have de vaccinationer der anbefales når du rejser til Thailand. For at få oplysninger om, hvilke vaccinationer du skal have er det en god ide at kontakte egen læge.

Vand: Du må ikke drikke vandet fra vandhanen i Thailand, da det indeholder bakterier, som vores danske turist maver ikke kan tåle. Du kan sagtens tage brusebad og børste tænder i det. På hotellet vil du ofte kunne finde drikkevand på flaske, og vand på flasker kan købes overalt. På de fleste restauranter kan du dog godt bede om isterninger og spise salater, da thaierne bruger destilleret vand.

Ris Ris serveres til mange thailandske retter. Hvis du bestiller klistret ris, også kaldet “sticky rice”, vil du ofte kunne spise dem med fingrene. Betydningen af ris i Thailand kan ses ved, at verbet “at spise” hedder “at spise ris” (gin khâo). Dette vil også være med selv om der ikke er ris med i retten! Man bruger almindeligvis gaffel og ske i Thailand. Spisepinde bruges kun på kinesiske restauranter.
Smartsunwear.dk Alt i solsbeskyttelse til ferie & fritid


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.