Home » festmad

sunde mellemmåltider til børn

Har du som forældre svær ved at få sundt mad ned i dit barn, og oplever du, at alt hvad der har sundhed over sig, bliver afvist, så kan du her få nogle gode råd til, hvad du kan gøre. Du skal ikke give op, for der er håb forude. Det gælder mange gange om at finde den rette vinkel på sundheden, som passer netop til dine børn.

 Du kan i dag finde mange gode tips til, hvad det sunde mellemmåltid til de kære små kan bestå af. Du kan blot søge Internettet for ideer. En tur i supermarkedet med ungerne nogle gange være en udfordring for forældrene, da deres intentioner om sunde mellemmåltider ikke altid, stemmer overens med børnenes. Legetøj til aktive børn, find det her.dk

Gør grøntsagerne indbydende 

Hvem har ikke oplevet at sønnike kaster sig skrigende ned, og opnår fuld krops kontakt med gulvet

foran kageafdelingen, samtidig med at andre folk skuler grumt til en. I et desperat forsøg prøver man at lokke med fuldkorns kiks, men det er ikke altid det bedste kompromis.

 Som forældre skal man finde et kompromis der er holdbart. Tving ikke gulerødderne ned hver eneste dag, men tænk på alternativer. Det er altid let at fare vild på vejen til sunde snacks, og forretningerne gør alt for at lokke børnene med slik i øjenhøjde.

 Fødevarestyrelsen anbefaler flere steder, at børn får to-tre mellemmåltider om dagen. Disse skal gerne bestå af sunde valg som frugt, grønt, groft brød og magert pålæg. Børn under tre år bør ikke spise rosiner hver dag, da de kan have et højt indhold af svampegiften ochratoksin A, som er kræftfremkaldende i for store doser.
Legetøj til aktive børn, find det her.dk
 

Goder råd om kostvaner

Af hensyn til risikoen for fejlsynkning, og hermed fare for kvælning skal du passe på med nødder, peanuts, jordnødder, popcorn og lignende til børn under tre år. Fejlsynkning kan også føre til lungebetændelse og kroniske forandringer i luftvejene.
 

Du er sikkert bevist om, at sukkeret skal bespares så vidt muligt. Her skal u være opmærksom på mælke- og yoghurtprodukter, da det kan være godt skjult. Kakaomælk indeholder mælkens gode næringsstoffer, men er også rig på sukker, og bør ikke erstatte mælk.

 Honning kan godt bruges som søde middel, men vil i længden kun berige ubetydeligt med vitaminer og mineraler. Det kan ikke anbefales, at børn under et år får honning, da honning med bakteriesporer kan give spædbørn forgiftning, og sporerne kan ikke koges væk. Find i stedet alternativer, som nemt og sundt kan søde dit barns mad, hvis der er behov for det.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.