Home » studenterfest

studenterfest mad ideer

Maden til en studenterfest skal være let, og gerne kunne stå fremme over længere tid, da mange holder en studenterfest , som en inviteret åben hus, den dag studenten bliver færdig. Det betyder, at der skal være mad til hele dagen, og ofte kommer der også flere gæster end forventet, og disse skal der også være mad til. Fest Diner
Lækker studenterfest mad
Mad til en studenterfest kan være svær at finde på, men faktisk findes der en del lækre retter, som kan laves i forvejen, og sættes på bordet løbende. Det er en fordel at anrette maden på en buffet, hvor der i løbet af dagen er små appetitvækkere, for til aften at stille an med noget tungere mad, grill eller nogle lækre fiskeretter.
En af de store succeser til studenterfesten er en lækker pastasalat med rejer. Man kan nemt lave retten, og anrette den, så den er klar til at blive serveret, når gæsterne er kommet. Til denne ret serveres en kold hvidvin. Du skal til salat med pasta, kæmperejer og hvidløgspesto bruge.
300 gr. Kogt pasta
Olivenolie
Persille
Hvidløg
Tigerejer
Kog 300 gram pasta. Lav en pesto af 1 dl. olivenolie, salt, 1 stort bundt persille, 1 stort fed hvidløg. Pil de optøede rejer og svits dem i olivenolie i ca. 4-5 min. Drys med friskkværnet peber, når de er gennemstegte. Bland det hele og server med et godt stykke brød.
Denne ret er lækker både som en forret, eller som en ret på et buffet bord, hvor gæster går til og fra. Den kan kombineres med andre fiske retter, og især noget lækkert røget ørred eller laks, står den godt sammen med. En anden lækkert ret til studentermaden er en salat med stenbiderrogn, urter og pastinakker stegt som chips.
Til denne ret skal man brugeFest Diner
Stenviderrog
Pastinak
Rapsolie
Salat
Fennikel
Salatløg
citron
Lav ca. 50 gr. stenbiderrogn pr. person. Skær ½ pastinak meget tyndt og steg den i ½ dl. Rapsolie i en pande. Skyl salaten og skær et rødløg fint. Anret det hele med fennikel og salatløg og læg stenbiderrogn oven på. Pres lidt citronsaft over salaten.
En buffet er en nem og hurtigt form for servering, hvor gæsten servicerer sig selv. Man skal ikke have en kok i køkkenet hele dagen og kan selv lave meget af maden inden festen. En buffet er god, hvis pladsen er trang, og dette er ofte tilfældet, hvis studenterfesten holdes hjemme.


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.