Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Spanske feriesteder

De spanske øer har altid været et godt rejsemål for turister fra hele verden. Udover det varierede og tiltalende landskab, man kan finde på de mange spanske øer, kan man nyde livet i den typiske, afslappede livsstil. Det milde klima gør øerne populære, og man kan dele de spanske øer i to ø-grupper: De Kanariske Øer og Balearerne.

De Kanariske Øer

De Kanariske øer består af syv større øer eller ø-grupper. Her er tale om Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera og El Hierro. Herudover finder man enkelte mindre øer blandt andet Graciosa, Alegranza og Lobos.

Samtlige af de Kanariske øer er dækket af et øvre vulkansk lag. De Kanariske Øers højdepunkt, er Pico del Teide, som er 3.718 m højt og hermed Spaniens højeste punkt.
Klimaet på øerne er tropisk, og giver øgruppen en årlig gennemsnitstemperatur på 20 grader.

Tenerife er den største af de Kanariske øer, og ligger i Atlanterhavet cirka 300 kilometer fra Afrikas kyst. Tenerife har en mindre befolkningsgruppe på ca. 680.000 indbyggere, og er af vulkansk oprindelse. Spaniens højeste bjerg ligger på Tenerife og verdens tredje højeste vulkan Pico del Teide. Bjerget kan ses fra hele øen, og er for mange et imponerende syn.

Man kan holde en aktiv ferie på Tenerife, hvor du både finder go cart baner, dyreparker samt en stor nationalpark. Vinteren kan det godt blive kold, men klimaet generelt er varmt året rundt, og temperaturen kommer sjældent under 20 grader.

Lanzarote er en mindre del af de Kanariske øer, og har ca. 114.000 indbyggere. Hovedstaden hedder Arrecife og Lanzarote er også en vulkanø, der stadig er aktiv.
For danskere er øen mest kendt på grund af Club La Santa, hvor mange idrætsfolk rejser til, for at dyrke de mange forskellige sportsgrene, der tilbydes.

Fuerteventura er den næststørste af de Kanariske øer, men har den næst mindst befolkning på øen. Fuerteventura består mest af ørken og sand. Den spanske fremmedlegion har hovedkvarter her.

Grunden til at turisterne er vilde med Fuerteventura er de fantastiske strande. Der findes mere end 140 strande hvoraf flere af dem er uberørte. Fuerteventura har ikke den natur og de forlystelser og natteliv, som findes på de andre canarieøer, men kan til gengæld byde på strande, som ikke er overbefolket med turister. Nembooking tilbyder op til 60% rabat på din næste rejse

Balearerne

De spanske middelhavsøer kaldes også for Balearerne. Balearerne består af de fire større øer i middelhavet, som er Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera samt enkelte mindre øer. Balearerne er kendt for sit middelhavsklima, som giver varme somre og milde vintre. Her skinner solen i gennemsnit 300 dage om året!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.