Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Spanske bjerge

Spanien er for mange ferie gæster kendt som et skønt badeland, hvor man kan nyde livet langs de spanske kyster. Landet har dog meget mere at byde på, hvis man gerne vil ud og have gode oplevelser og en skøn natur. Et kig på landkortet vil vise, at man kan finde mange spændende bjergområder, hvor naturen barsk viser sig frem.

Oplev de spanske bjerge

Spanien kaldes også den Iberiske halvø. Midt på den Iberiske halvø rejser den ca. 211.000 km2 store højslette La Masetta sig til en gennemsnitshøjde på ca. 600 m. Højsletten dominerer hovedparten af det flotte spanske landskab. Højsletten strækker sig mod vest ind i Portugal, og omfatter regionerne Castilla y Leon, Madrid og Extremadura.

De Iberiske Randbjerge med højeste tinder i Sierra de la Demanda med 2304 m adskiller i øst La Meseta fra Valencia i kystforlandet ud til Middelhavet. I Nordvestspanien rejser De Cantabriske Bjerge sig, med højeste punkt i Torre de Cerredo 2648 m i bjergmassivet Picos de Europa. Find udstyr til campingturen hos vandreshoppen.dk

Nord for bjergene i Cantabrien og Baskerlandet falder landskabet brat ned til Biscaya bugten. Området er præget af stejle klipper, dybe dale og fjorde. I nordøst finder man Pyrenæerne, som er en stor bjergkæde, der går gennem Spanien mod Frankrig og Andorra. Dette områder er paradis for vandrefolket, og der bliver hvert år arrangeret flotte vandreture i Cantabrien.

Størstedelen af bjergarterne i Spanien især højsletteområderne, er lavet i Palæozoikum og består af eroderede sandsten, skifer, granit, gnejs og kvartsit. Yngre bjergartsdannelser kan man finde i Pyrenæerne i nordøst og Sierra Nevada i syd, hvor bjergene er dannet ved for 110-5 mio. år siden. Spanien har kun få naturlige søer, da mange af søerne er etableret kunstigt ved hjælp af dæmninger. Find udstyr til campingturen hos vandreshoppen.dk

Picos de Europa er en dramatisk og malerisk bjergkæde, hvis imponerende limstens-tinder, kommer rejsende op mere end 2,500 meter i vejret blot 30 kilometer fra Atlanterhavets kyst.

Bjergkæden opstod ved en geologisk eksplosion for 300 millioner år siden, og gennem årene har gletsjere, nedbør og floder formet sig til det nuværende landskab af spids ryggede massiver, dybe grotter, smalle fjeldkløfter og frodige dale.

Små isolerede landsbyer uberørt af tidens tand, er forbundet gennem bjergkæden af et netværk af stier, som uden tvivl vil vække begejstring hos enhver vandrer. Hvis du er interesseret i at opleve de spanske bjerge kan man finde mange spændende guidede ture.

Hvert år finder du vandreture i Picos de Europa , som er et malerisk bjerglandskab bestående af tårnhøje, lysegrå, savtakkede limstenstinder. Man kan på den mere klassiske vandretur gennem kløften ’Garganta del Cares opleve tusind meter lodrette klippevægge som ender i Cares flodens krystalklare vande.

På vandreture kan det betagende naturrige også opleves. Her er store gæs, gribbe eller kongeørne som rider på luftstrømmene lige over dit hoved, mens du spiser frokost på en bjergtop. En vandretur bliver også en oplevelse af smukke, grønne enge med får, geder og kvæg, som græsser på sæteren hele sommeren.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.