Hjem » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Sommerferie i Norge

Mange vælger at holde sommerferie i Norge, da man her kan finde nogle helt utrolige naturoplevelser, som man ikke finder andre steder. Man kan holde mange forskellige former for sommerferie i Norge, så der er helt sikkert noget for dig, som vil have en aktiv, naturrig oplevelse i din sommerferie.

Alt efter hvad man ønsker at se og opleve i sommerferien kan Norge byde på spændende storby ferier, smukke fjordrundrejser, spændende vandreture, hyggelige hytteferier i rolige omgivelser eller hotelophold med gang i gaden. Her til kommer, at afstanden mellem Danmark og Norge er kort, og derfor kan man nemt og billigt komme til Norge i sommerferien.

Store natur oplevelser i Norge

Norge er først og fremmest en stor naturoplevelse, som for mange der besøger landet overgår alt. Et af de smukkeste steder i Norge vil mange nok mene er Prædikestolen ved Lysefjord. Prædikestolen er et stort og spektakulært naturområde, med store bjerge, klipper, og et fjeld, der er formet som en stor prædikestol. Prædikestolen rejser sig op over Lysefjord i Rogaland, Fjord Norge, og flader alle i øjnene.

En vandretur til Prædikestolen, er en oplevelser for livet og mange diskuterer, hvorvidt dette norske vidunder skulle være et af verdens syv vidundere. Når man er på sommerferie i Norge, må man ikke snyde sig selv for denne enestående oplevelse. Det er helt unikt at stå på toppen af det 604 meter høje fjeldplateau. Vandre turen op tager ca. fire til fem timer, men man kan sagtens bruge to timer mere oppe på selve plateauet.

Prædikestolen i Norge er en naturattraktion, og vandreturen op og ned byder på store fjelde, der dramatisk falder flere hundrede meter ned i havet. I området omkring Prædikestolen er der naturreservater, som skal sikre naturens mangfoldighed. Her kan man se, noget af det mest varierede dyreliv i Norge og brug gerne en dag i din sommerferie på en safari, som for eksempel en hvalsafari, elgsafari, moskussafari, bæversafari og ørnesafari, og et rigt fugleliv.

Sommerferie med vandreture i Norge

Området omkring Besseggen ligger i det østlige Norge. Dette område er det mest populære i Norge, for dig som gerne vil ud på nogle flotte vandreture i sommerferien. I Besseggen kan man vandre på stejle stier og nyde de smukke omgivelser med udsigt over Jotunheimen Nationalpark, og de store prægtige fjelde. Forneden ser man en blå sø og på modsatte side en grøn. Vandreturen til og på Besseggen er en lang tur og tager omkring syv til otte timer.

Oplev Norge fra toppen fra Gaustatoppen ved Telemark i den sydlige del af Norge. Faktisk kan man hvis vejret er godt se en sjettedel af Norge fra toppen af Gaustatoppen, og det er nemt at komme op på toppen. Man kører til Stavro mellem Rjukan og Tuddal, og herfra kan man vandre den smukke tur op. Det tager ca. tre timer at nå op på toppen, og lige før du når toppen er der en hyggelig fjeldstue, hvor man kan få middag og evt. overnatte.

Vil man opleve at vandre i Norges højeste Fjelde, skal sommerferien gå til Galdhøpiggen. fra 2.469 meter, får man en helt fantastisk udsigt over Jotunheimen Nationalpark. Man kan komme op til fjeldet fra Spiterstulen Fjellstue og Javasshytta Fjellstue. Galdhøpiggen ligger i Oppland området i Norge.

Er man selv kørende til Norge i sommerferien, kan man opleve en skøn tur ad dronningeruten ved Vesterålen øerne. Nord for øerne omkring Lofoten finder man det kendte Vesterålen-øområde. Her kan man vandre via Dronningeruten, som er opkaldt efter dronning Sonja, da hun en gang fortalte om sin glæde og begejstring, ved netop denne vandretur.

Fra Dronnings ruten kan man se en pragtfuld kystlinje, smukke strande, hyggelige landsbyer og dramatiske fjeldtoppe med panoramisk udsigt.
Nordkap en uforglemmelig sommerferie.

Turen til Nordkap fra Danmark kan gøres på ca. 3 uger, og man skal gerne bruge denne tid til det, da der er mange oplevelser på køreturen derop. Nordkapturen er mellem 6000 og 7000 kilometer, o noget af det smukkeste man kan opleve i sin sommerferie i Norge.

Nordkap er Europas yderste punkt. Fra plateauet for uden stirrer man i Berings havets is og bliver helt fortryllet. Nordkapp er en stor oplevelse for livet, og man bliver fortryllet, når man står på det yderste punkt og kigger ned i Ishavet. Når man ser ud over Barentshavet, er man blot 2.100 kilometer fra selve nordpolen.

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også tilmelde dig disse kommentarer Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.