Home » Sølvbryllup

Sølvbryllup og morgensang

Sølvbryllup og morgensangEfter 25 års ægteskab kan man fejre sølvbryllup. Sølvbryllup er for mange ægtepar en højtidelig og meget særlig dag, som fejres med familie og venner. Typisk arrangeres selve sølvbryllupsfesten på selve dagen af sølvbrudeparrets børn, familie eller venner.

Æresport og traditioner i forbindelse med morgensang

Der er ikke nogen faste traditioner for sølvbryllup, men alligevel går mange traditioner igen, når den store dag skal fejres. En af de traditioner som de fleste sølvbrudepar glæder sig til er, at børn, familie og venner sætter en æresport op foran hoveddøren tidligt om morgenen. Denne port er en symbol på de 25 år parret har været gift.

Der er forskel på æresporten til sølvbryllup fra den æresport, man normalt laver ved bryllup og kobberbryllup. Mens æresporten typisk er lavet med forskellige grøntsager til kobberbrylluppet, så pyntes æresporten til sølvbryllup ofte med grønne blade og blomster, når der skal fejres sølvbryllup.

Til sølvbrylluppet er æresporten lavet i fuld højde, mens den til et kobberbryllup er lavet i halv højde. På æresporten til et sølvbryllup sætter man øverst oppe et skjold med parrets navne på. Når æresporten er lavet, sættes den op aftenen før ved midnatstid, for sølvbrudeparret skal vækkes næste morgen med morgensang, og først her ses æresporten. Traditionelt begynder selve festdagen med morgensang, hvor sølvbryllups parret synges op, og her skal de frem og hyldes under æresporten.

Afhængigt af familiens ønske kan man selv spille til morgensangen eller hyre et orkester til at spille sølvbrudeparret op. Hvis et familiemedlem eller en ven af familien har musikalske talenter, er det oplagt selv at spille, og det vil helt sikkert glæde sølvbrudeparret.

Traditionelt synger eller spiller man altid: ”I østen stiger solen op” og ”Det er så yndigt at følges ad”, når der er sølvbryllup. Når man skal vække sølvbrudeparret starter man også ofte op med sangen. ”Katinka, Katinka luk vinduet op”. Det er meget forskelligt om denne sang synges.

Herefter har sølvbrudeparret sørget for morgenkaffe til alle gæsterne. Dette kan ske enten hjemme eller i lejede lokaler. Hvis der ikke er så meget plads hjemme, bruger man ofte at flytte morgenkaffen til et fælleslokale eller forsamlingshus. Under morgenkaffen som er et slags åbent hus kan der også synges nogle sange. Mange vælger at give gaven til sølvbrylluppet på selve dagen. Find alt i design til gaven her. Lækker. design – laveste priser…klik her. Trendyliving.dk

Traditioner når sølvbryllupsfesten skal fejres

Førhen var traditionen, at gaverne til et sølvbryllup skulle være lavet af sølv, men sådan er det ikke længere. Dog gives der stadig flotte gaver, når dagen fejres. Selve sølvbryllupsfesten kan fejres med en traditionel fest på dagen eller den efterfølgende lørdag. Nogle vælger dog at fejre dagen med en udlandsrejse, hvor den nærmeste familie er inviteret med.

Sølvbrylluppet er for mange et højdepunkt i ægteskabet, og derfor også en lejlighed til at takke familie og venner for mange års samvær. Hvis man vil holde sig til traditionerne, skal man holde festen på dagen, også selvom det er en hverdag. Find musik og underholdning til søvlbrylluppet her.Book musik til morgensang online


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.