Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Skiferie i Norge

En skiferie i Norge er oplagt, for dig som gerne vil have en aktiv ferie, med sjov, leg og hygge for hele familien. Mange tager til Norge og står på ski i skisæsonen, som normalt varer seks måneder, fra november til slutningen af april. I denne periode er der masse sne i Norge hele tiden, og dette betyder tid til masser af sjov på ski.

Skisporten i Norge

Overalt i Norge kan man finde gode og store skicentre, som alle har alpine anlæg og for lavede spor til brug for langrend. Når man for første gang, tager på skiferie i Norge, vil man hurtigt blive helt overvældet af den imponerende natur, og af hvor effektive lifter, skicentre osv. Fungerer. Man kan leje moderne skiudstyr på skistederne, eller tage sit eget med hjemme fra.

Skiløb i Norge har altid eksisteret, og derfor kommer man også skienes hjemland, når man tager på skiferie her. Skisporten er næsten nordmændenes nationalsport, og noget af det nordmændenes sætter allermest pris på, når de tager på tur ud i deres smukke og uberørte natur.

Som regel kan man tage på skiferie fra november, hvor de fleste skicentre åbner, til sidst i april, hvor der lukkes ned for skisæsonen igen. Er man til langrendsløb kan området omkring Valdres i Norge være lige et sted for dig, da man her finder noget af det bedste natur til langrends ski.

De største og for mange også de bedste vintersportssteder finder man i Norge. Udbuddet er stort, og nogle mere brugte af danskere end andre. Man kan finde store professionelle skisportssteder, eller mere private og små skiområder, som ikke drives, så stort frem.

Det er almindeligt kendt, at nordmænd er født med ski på fødderne, og i dag er det næsten deres nationale sport. Skisport er ikke kun for dig, som er i superfrom i forvejen. Det er blevet en stor og attraktiv familie aktivitet, som i dag er med til at gøre vintersportsområderne i Norge vel besøgte.

Man kan sagtens tage selv helt små børn med på ski, og mange skisportssteder har skiskoler, hvis det er først gang børnene skal prøve det. De fleste børn lærer at stå på ski, fra en meget tidlig alder, og nordmænd bruger enhver anledning til at tage ud i naturen for at løbe på ski, når de har muligheden for dette. Skiwear4u.dk – Skitøj, ski, og andet skiudstyr. WEB-shop med kendte mærker i høj kvalitet, uden fordyrende led.

Gode skiområder i Norge

Der findes mange gode ski steder i Norge, og ofte er det individuelt, hvad og hvor man finder de bedste steder. Hvis man ønsker en forlænget weekend på ski, kan det være en fordel, at man ikke skal så langt op i landet, og ar man en uges ferie, kan det netop være i nord Norge, man finder de bedste steder.

Man kan stå på ski i de fleste områder af Norge, for eksempel kan man stå på ski tæt på hovedstaden Oslo, eller tage til Norges største skisportssted ved Trysil eller til det ældste område i Geilo. Alle steder er børnevenlige, og super gode skiområder, for hele familien.

Som alle andre turiststeder kan man finde for dele og ulemper ved alle ferie områderne. I Trysil finder man et super moderne skisportssted. Her er Norges største skicenter med ikke mindre end 39 lifter og 71 kilometer med nedfarter, som flot bliver forenet via tre sider af fjeldet. Man finder mange spændende alpinfaciliteter her og Trysil er et meget populært skisted for dig, som også har børn med på ferien. Skiskolen i Trysil er super god, og hele familien vil få en god oplevelse her.

Hemsedal er et andet skiområde i Norge og her kan man med fordel sejle til. Hemsedal betagens af mange danskere, som det bedste skiområde i Norge. I Hemsedal er der 24 lifter, 51 nedfarter og herudover er der mange planlagte aktiviteter for både børn og voksne i løbet af dagen og om aftenen.

Hafjell var vært for OL i Lillehammer i 1994, hvor fra man kunne se de store alpine slalomkonkurrencer. Dette gør at stedet i dag er tip top i orden. Hafjell har super gode skifaciliteter. Man kan tage med en gondolbane op til toppen af fjeldet og herfra kan man vælge mellem mange lange nedfarter. Der er i alt 40 kilometer af dem delt op i 31 nedfarter.

Geilo er Norges ældste skisportssted og her finder man den autentiske skioplevelse. Der er 40 nedfarter og fire skiområder, og skistedet er i verdensklasse, når det kommer til kite-skiing. Det er et flot, familievenligt skSkiwear4u.dk – Skitøj, ski, og andet skiudstyr. WEB-shop med kendte mærker i høj kvalitet, uden fordyrende led.


iområde med børnevenlige nedfarter og masser af aktiviteter for de mindste.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.