Home » Jul

Sjove julelege

Sjove julelegeJulen er en dejlig tid, og her er der tradition for at man finder nogle sjove julelege, som kan få december måned til at blive lidt mere hyggelig. Hvis du gerne vil være med til at spæde julen op med julelege, kan du i denne artikel finde sjove julelege, som leges til juelfrokosten, juleaften eller de efter følgende juledag.
Julen er traditionelt et brud på hverdagens trommerum og dette må man gerne markere. Når man får brug for en pause fra den sædvanlige bord disciplin eller snak om verdenssituationen”, så kan man nemt pifte juleaften eller julefrokosten op med en lille leg.

I gamle dage brugte man altid mange sjove og forskellige julelege. Nogle af dem vi stadig bruger i dag er blandt andet Tag den ring og lad den vandre, Bro-bro-brille. Dette er dog børnelege, men at mødes omkring en juleleg kan være sjovt for både børn og voksne.

Pakkeleg

En af de mest kendte julelege landet over er pakkeleg, hvor alle skal medbringe en eller flere gaver, og derefter spiller man om gaverne ved terningkast. Hver gang man slår en 6’er, må man vælge en gave. Når alle gaverne er delt ud, sætter man et stopur i gang, og så går den vilde jagt efter hinandens gaver. Hver gang man har slået en 6’er, må man stjæle en andens gave, og når uret ringer, og kan alle kan pakke deres tyvegods op.Find billige gaver her!

Nogle vælger at medbringe skøre gaver mens andre vælger at medbringe gode, flotte gaver. Her kan man med fordel pakke gaverne op, og så kæmpe om dem, til uret ringer. Legen kan varieres og nogle gange kan man sige, når der slås en 1’er skal man bytte plads med sidemanden eller give en gave til højre. Legen er sjov for både børn og voksne.

Hvem er jeg legen?

I denne eg skal man gætte en kendt person. Man skal sidde i en rundkreds, og hver person skriver på en lille seddel et navn på en kendt person. Sedlen skal så sættes fast i panden på den, der sider på ens højre side og denne person må ikke se, hvad der står på sedlen. Legen går herefter ud på at gætte, hvem man er. Legen sættes i gang ved at en gæst starter med et ja/nej-spørgsmål om sig selv. Når man får et nej, går spørgsmålene videre til sidemanden, og så må vedkommende til højre fortsætte legen med et ja/nej-spørgsmål om sig selv.

Gå amok med bestik legen

Ved denne leg skal gæsterne sidde rundt om et bord. Til legen skal bruges en terning, et bæger, hue, vanter, kniv og gaffel samt en gave med et robust indhold, som tilfalder vinderen af legen. Legen starter med at en af gæsterne slår med terningen. Hvis man får en sekser, skal man skynde sig at tage halstørklæde, vanter og hue på. Man skal så forsøge at åbne gaven med kniv og gaffel, mens de andre deltagere slår videre med terningen. Når næste gæst slår en sekser må han få gaven og forsøge at åbne den.

Den, der får pakken gaven helt ud, har vundet gave og indhold. For at øge spændingen, skal gaven pakkes ekstra godt ind i tape, plastikposer osv.

Dårlig ånde legen

Til denne leg skal man kun bruge et stykke vat på cirka 1-2 centimeter. Her udover skal man have en flok gæster om et bord. Vatstykket skal placeres på midten af bordet, hvorefter deltagerne kan begynde at puste til det. Målet er at få pustet vatstykket ned på den anden side af bordet. På den anden side af bordet sidder der selvfølgelig andre deltagere og puster i modsat retning. Og så går den vilde kamp. Legen er ganske enkel men utrolig sjov og underholdende. For at gøre legen ekstra sjov kan man tilsætte vattet et sprøjt af genbrugs-snaps og æbleflæsk.

Limbo julelegen

Limbo er en sjov klassiker, hvor man ganske enkelt skal under en pind, imens Limbo sangen spilles. Gæsterne skal danse under et kosteskaft, som langsomt sænkes, sådan det bliver sværere og svære at gå under uden at falde bagover. Hænderne må ikke røre gulvet, og der skal gås under bagover.
Mens der danses limbo dans kan man forsøge at inddrage lidt julemusik, som kan få den gode juelstemning frem.

En anden juleleg som kan bruges hele december er, at stille et juletræ op med julekugler hvor for eksempel kollegers navne skrives på-Hver dag skal nogle kolleger så stå for underholdning, julegodter eller andet kreativt, som kan gøre december måned ekstra sød og sjov. Ideer til lege kan være julebingo, omvendt julebingo, pakke leg og andet.

Man kan også klæde sig ud som julemand og give børnene en god oplevelse i julen. Julemanden kan bestilles online og komme med underholdning til juletræsfester og andet på netop din arbejdsplads. Dette er et kæmpe hit hos de små.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.