Home » Fastalavn

Sjove fastelavnslege

Fastelavnsfesten er en gammel tradition fyldt med tradtioner og sjove lege, som særligt børnene holder meget af. Alle ved, at man til fastelavn skal klædes ud på en sjov måde. De fleste har også en tradition med at slå katten af tønden. og de fleste forbinder fastelavn med udklædning og slåen katten af tønden. fatelavn er børnenes fest, men den stammer fra gamle dage, hvor det var de voksne der fejrede fastelavnen med udklædningsfester, løjer og maskrader.
Til fastelavn skal man gøre noget ekstra ud af udklædningen og sminken, da børnene ofte konkurrerer om hvem der er flottest udklædt. Man kan på nettet finde tips og tricks til udklædningen, hvis man selv vil lave den. Man kan også købe kostumerne billigt på nettet, så man får den flotteste udklædning og op pyntning. Kostumer

Fastelavnslege for børn og voksne

En god leg eller aktivitet til fastelavn, er sammen med dine børn eller barn, at lave et flot udsmykket fastelavnsris. Til dette skal man bruge en gren af et af havens træer, og grenen skal helst have små grene på, så der er noget at pynte på. Har man ikke grene i haven kan man købe et fastelavnsris, både med og uden pynt.

Man kan pynte fastelavnsriset med alt, hvad man kan tænke på. Riset bliver flot, hvis man vælger at bruge glansbilleder, fjer eller farvet papir, som man binder som små blomster eller sommerfugle. Papiret kan også være af silke, servietter eller stanniol. Nogle vælger også at pynte fastelavnsriset med spiselige sager som slik, små rosinpakker og frugt.

Den mest brugte leg til fastelavn er at slå katten af tønden. Tønden kan købes i legetøjsbutikker eller supermarkedet og så kan man sammen med børnene, pynte tønden med maling, fjer, papir, eller hvad du og børnene ellers synes kunne være festligt. Hvis det er større børn, som skal pynte tønden kan man sætte tønden i vand nogle dage forinden, så den kan blive rigtig modstandsdygtig, når man skal slå på den.
Man skal altid huske kroner til kattedronningen, den der slå bunden af tønden ud, og kattekongen, som er den der slå hele tønden ned. Hertil kommer at man skal huske at fylde tønden med godter.

En sjov leg man kan lege efter tøndeslagning er legen, at bide til gulerod. Her skal man binde en elastiksnor rundt om en gulerod og hæng guleroden op i mundhøjde. Legen går ud på at fange guleroden med munden, uden brug af hænder, som skal være på ryggen. Når guleroden er spist, kan man hænge en ny op, og næste person kan prøve.

En anden sjov leg man kan lave til fastelavnsfesten er støvlekast. Dette er en sjov leg, men også lidt svær for de mindste børn. Legen kan elges på flere måder for eksempel ved at man ligger du på en bænk med benene fri fra knæene og ned, eller ved at man står foroverbøjet og kaster med støvlen.
Legen går ud på at man skal se hvem der kan kaste støvlen længst. Det er temmelig svært bare at få støvlen over ryggen, men man kan med lidt træning godt få det til at lykkes.

Konkurrence lege til fastelavn er altid en god idé. En af de mest brugte konkurrencer til fastelavn er, hvem har den bedste udklædning. Er der kun børn med til fastelavnsfesten, kan man købe en fin pokal eller medalje til bedst udklædte. Samtidig kan man vurdere vinderne ud fra for eksempel, hvem har det flotteste Kostume, meste kreative Kostume, og mest unikke Kostume.

For mange er det sjovt at klæde sig ud, og mange gør rigtig meget ud af udklædningen. Mange piger vil gerne være askepot, prinsesse eller rockstjerne, mens drengene mere er til supermand, pirater og lignende. Ud over at købe eller lave et flot kostume kan man sminke sig. Her er det vigtigt at have noget allergitestet ansigtsmaling.

Ansigt maling skal være lavet i en god kvalitet, så man ikke får udslæt af det. Det er en god ide at komme en god dagcreme i ansigtet før man sminker med ansigtsmaling. Sminken bliver herved nemmere at fjerne og huden bliver mindre påvirket af diverse tilsætningsstoffer i sminken.

De sjove lege til fastelavn er udklædningen og sminken og dette kan børnene bruge meget tid på, at få til at se helt perfekt ud.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.