Home » Artikler, børn

Sikkerhed i hjemmet med små børn

 

De fleste forældres store mareridt er, at der skal ske deres børn noget og de kommer til skade i hjemmet. Der findes ikke noget værre for forældre end børn, som ikke har det godt, har smerte og især, hvis det drejer sig om babyer, som ikke kan fortælle præcis, hvor det gør ondt, og hvad der er sket.

 

Vi kommer ikke uden o, at børn er meget nysgerrige, og gennem denne nysgerrig gør sig erfaringer med livet. Dette vil altid give skrammer og sår i livet, som er en del af barnets udvikling. Hvis man ikke giver plads til dette, kan det også blive et problem.

 

For børn i alle aldre gælder det, at livet læres ved er at prøve ting af, og det betyder ofte for børns vedkommende ved, at de skal prøve sig frem, være dum dristige , og herved kan de lære ved at gøre fejlen. Learning by doing er et kendt begreb i småbørns verdenen, og det er sundt nok, dog er det de voksnes ansvar, at sikre sig at barnet styrer uden om de store farer, så barnet ikke kommer voldsomt til skade.

 

Gør dit hjem børnesikkert.

 

Børn kan sagtens slå sig i hjemmet, selvom man som forældre har afværget alle synlige farer. For mange børn kan ulykkerne ske, selv om de slet ikke er klar over, hvad de er i gang. Man kan som forældre ikke have sit barn under opsyn hele dagen og al tid, men man kan altid afværge nødsituationer ved at fjerne de største og farligste farer i hjemmet.

 

Selvom man mener at alt er sikret, skal man gå hjemmet efter jævnligt. I hjemmet er der usynlige farer, som umiddelbart slet ikke, falder dig ind, at skulle være farlige og skadelige for børn. På Internettet kan man søge efter guides til forældre, som gerne vil sikre hjemmet. Her kan man få gode råd til at få fjernet potentielle farer, og her kan man få flere gode råd til et sikkert hjem.

 

Nogle af de brugbare og hurtige ting, du kan udføre i hjemmet for at fjerne de værste farer, får du her:

 

· Gå ikke fra et barn, når det er i badet, selvom der ikke er meget vand i karet.

 

– Når barnet skal pusles, man må ikke vende spædbarnet ryggen. Mange forældre tænker ikke over, hvor hurtigt et spædbarn kan få sig drejet og falde ned.

 

· gem altid farligt medicin væk, da det ikke må stå, så barnet har mulighed for, at kunne kravle op og få fat i det.

 

– Når du flytter medicinen væk, så husk at dette råd også gør sig gældende for alle rengøringsmidler. Et godt råd er, at finde et skab eller en stor hylde, som er aflåst og udenfor barnets rækkevidde, så du sikrer dig, at barnet ikke kan komme til det.

 

· hvis Man bor i et hus med niveauer og trapper, så køb en afskærmning, og sæt op så længe barnet er helt lille. Barnet skal oplæres i at bruge trappen på en sikker og fornuftig måde.

 

· Sørg for jævnligt, at gå alle installationer igennem. Det er vigtigt, at tjekke og sikre alle elektriske installationer, så de er forsvarligt børnesikret og i orden. Her kan det være en god ide at sætte en blindprop i stikkontakterne.

 

· Når man skal børnesikre sit hjem, skal man gøre det i børnehøjde. Her kan det vær en god ide, at gå en tur i huset i børnenes højde, og fjerne de ting i børnehøjde, som barnet kan få fingre i. husk også, at her skal du huske, at børn er meget nysgerrige og ofte putter alt i munden.

 

.
 

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.