Hjem » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Seværdigheder i Sverige

Sverige er et naturskønt land, og denne natur har utrolig meget at byde på for børn, når man tager på ferie i Sverige. Det gode ved Sverige er, at man ikke skal køre flere dage for at nå til feriestedet. Man kan alt efter, hvor i Danmark man kommer fra, nå til Sverige på en dag, og det er rart, når man har små utålmodige børn med i bilen eller på flyet. Der bor 9 mio. i Sverige og dette gør landet til Vesteuropas 3. største og faktisk er mere end halvdelen af landet er dækket af skov.

Sverige er dog ikke kun gode naturoplevelser også gode storby oplevelser, og her har især Stockholm gode børneoplevelser og seværdigheder. Når børnene er med på ferie i Sverige, kan man finde seværdigheder som dyreparker, forlystelsesparker og mange andre sjove udflugtsmål. Man kan også få store oplevelser og seværdigheder, hvis man tager på kanotur på de dejlig fisketure i nogle af de store søer i Sverige.

Kalmar Slot i Sydsverige er et sikkert valg, hvis man vil have kvalitetsunderholdning for de små på ferien i Sverige. Umiddelbart lyder en seværdighed, som slotte kedeligt for børn men ikke Kalmar Slottet. I Skåne finder man Kalmar slot, som ligger ca. 5 timers kørsel fra København,og har man tid kan et besøg på Øland også anbefales.

Oprindeligt var Kalmar slot er fra 1100 tallet, men slottet er tilbygget dels i 1200 tallet og dels i 1500 tallet. slottet var i mange år et vigtigt værn mod Danmark, og dette kan man tydeligt se præg af i dag, og man skal som dansker skal være forberedt på at træde ind på slottet som en tidligere krigs-modstander.

Slottet er velholdt og meget smukt. I slottets mange gange og sale bliver man informeret om slottets spændende historie. Det der er mest spændende for børnene ved Kalmar Slot, er at de kan få lov til at prøve at blive prins eller prinsesse, hofnar eller ridder, og deltage i den store slotskamp.

I slotskampen skal børnene igennem 10 udfordringer, før de kan blive kåret til den ønskede person, de gerne vil være. Børnene bliver klædt ud i væbner-dragt, og så går det ellers derudaf. Dette er som et eventyrland for børnene, og en kæmpe oplevelse.

Kampene består af for eksempel at skulle dræbe en drage, bekæmpe rotter, løbe rundt i hemmelige gange, og mange andre udfordringer, som er sjove og meget forskellige. Man kan prøve det hele i eget tempo, blot man til sidst overholder sin aftale med prinsessen.

Som afslutning klædes børnene ud i de smukkeste kostumer, og så skal vinderen udnævnes af selveste prinsessen. I riddersalen bliver alle gæster på slottet samlet og børnene bukker dybt for majestæten, før hun roser dem for deres vovemod og sender dem af sted med en lille erkendtlighed.

Skærgårdsidyl for børn i Tjärö

Tjärö er en ægte svensk skærgårdsidyl, og det findes på en lille ø i Blekinge ca. 200 km fra Øresundsbroen. Området på øen er særpræget af små røde træhuse, græssende får, vandrestier på klippegrund og mad fra bål. Her kan man give børnene en helt særligt oplevelse, af havd Sverige virkelig står for.

Man kommer ud på øen med båd fra fastlandet, og denne tur tager ca. 15 minutter. Bådturen er utrolig hyggelig, og børnene vil helt sikkert nyde, at man sejler af sted i roligt tempo med udsigt til skærgårdsøer, sejlbåde og svømmende ænder. Der findes mange små skærgårdsøer i den Blekinges skærgård, og det er oplagt at holde en mini ferie her med børn.

Seværdigheder i Sydsverige for børn

Liseberg er en forlystelsespark i Gøteborg, og her noget for både store og små. Børn vil sagtens kunne få mange timer til at gå inde i parken, og tingene man kan prøves flere gange. I Gøteborg kan man også se seværdigheder som Universeum som ligger lige ved siden af Liseberg. Dette er et stor hus, hvor man kommer ind i en regnskov med forskellige dyr, der lever i det klima.

I Stockholm kan man opleve det store naturhistoriske Riks museet. Her kan man opleve forhistoriske væsner og dyr, og for eksempel se nogle af de store dinosaur-skeletter og en mammut. Der er også en udstilling om svenske dyr, istiden og om universet.

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også tilmelde dig disse kommentarer Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.