Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

seværdigheder i Norge

En ferie i Norge, betyder at man får mange spændende oplevelser, da Norge er et land med store seværdigheder, og forskellige former for ferier alt efter, hvad du gerne vil med din ferie. En ting er sikkert, man får en oplevelser.

Det er ikke dyrt at tage på ferie i Norge, men udvalget af seværdigheder, og naturoplevelser er enormt og mange af oplevelserne, er tilmed helt gratis, da man bor i dem. Når man skal indlogeres i Norge kan man vælger at bo i hytter langt væk fra andre mennesker, på hoteller i bjergene, med panorama udsigt over flotte fjelde, dybe dale, sølvglimtende vandfald, oceaner af blomster, bær og frugter. Find udstyr til campingturen hos vandreshoppen.dk

Norges seværdigheder

Norges ældste stavkirke er et stort trækplaster for turister, og denne lille kirke er ganske unik. Der findes ca. 1.000 stavkirker i Norge, men i dag er der kun 28 tilbage. Stavkirkerne kom til i Norge mellem 1130 og 1350 tallet, og den ældste finder man i byen Urnes. Denne stavkirke og også den flottest dekorerede af de resterende kirker.

Urnes stavkirkekom i 1979 med på UNESCOs verdensarvsliste. I dag laves der kun reparationer på kirken, når det er nødvendigt for at forhindre forfald. Kirken er en utrolig smuk seværdighed, som vidner om tiden mellem 1130-1350, da den står, som den blev bygget.

Helleristningerne i Alta er også en seværdighed man finder på UNESCOs verdensarvsliste, og denne seværdighed vidner om forhistorisk menneskelig aktivitet i den nordlige del af Norge. Disse berømte helleristninger er en stor seværdighed og fortæller om spor efter bosættelser fra år 4200 før Kristus til år 500 efter Kristus.

Man så de første helleristninger i 1960erne, og siden er tusindvis af malerier og indgraveringer fundet i området ved Hjemmeluft, og Alta. I Alta har man lavet et museum, som er et friluftsmuseum, hvor besøgende kan gå rundt med en afmærket sti , og se helleristningerne.

Helleristningerne i Alta vidner om en tid, hvor der opstod et religiøst mødested i den sene Stenalder og tidlige Jernalder, og billederne fortæller om de lokale mennesker fra kysten og længere inde i landet og deres levevis.

Man kan se helleristninger hugget ind i de massive og hårde sandsten, hvilket vidner om en kultur af jægere og samlere, som kontrollerede flokke af rensdyr, byggede både og hegn, benyttede værktøj og fiskeudstyr, og udøvede rituelle ceremonier. Find udstyr til campingturen hos vandreshoppen.dk

Vegaøerne og skønne naturoplevelser

Øriget Vega er også en del af UNESCOs verdensarvsliste, disse småøer Nordland består af over 6500 øer, holme og skær. For at se denne skønne norske seværdighed, kan man med båd eller skærgårdscruise i sommerhalvåret opleve kulturen og naturen i ommrådet.

 

Udover den helt fantastiske naturoplevelse man får her, kan man også opleve samspillet mellem befolkningen og edderfuglene. Folket har i mange årtier holdt rovdyrene væk, mens edderfuglen stadig giver verdens fineste dun til en værdi af ca. 30 000 kroner kiloet.

Fuglevogterne på Lånan er en anden seværdighed i Norge, og dette er en stor oplevelse for dig, som elsker natur og dyrelivet. På Lånan kan man indkvartere sig med fuglevogterne og tage del i arbejdet med edderfuglen. Man kan også opleve Lånan på en dagsudflugt, og vandre i edderfuglens rige, høre et foredrag om Lånans historie, besøg museet i fuglevogternes hjem.

Bryggen i Bergen er en helt utrolig hanseatiske træbebyggelse langs østsiden af Vågen i Bergen, og denne seværdighed er også på UNESCOs verdensarvsliste. Bryggen i Bergen er et minde fra Hanseforbundets handelsvirksomhed fra det 14. århundrede til midten af det 16. århundrede. Find udstyr til campingturen hos vandreshoppen.dk


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.