Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Seværdigheder i Grækenland

Skal du til Grækenland på ferie, kan du forvente en masse spændende oplevelser. Grækenland og de græske ferie øer, er meget mere end lækkert azurblåt hav og smukke sandstranden. Grækenland er for de fleste turister kendt som en sommer destination, og de fleste turister kommer til Grækenland i sommermånederne for at nyde alle de positive oplevelser Grækenland har at tilbyde dem.
Turistsæsonen i Grækenland starter allerede i maj og varer indtil begyndelsen af oktober, hvilket betyder, at alle turister kommer til Grækenland, så snart det varme vejr starter og forlader først landet igen når efterårsregnen falder. Det varme vejr er en af de ting, som folk elsker i Grækenland, og dette er i dag en del af den karakteristiske kultur. Find din ferie i Grækenland hos

Rejs til Grækenland.

Et andet kendetegn ved Grækenlands kultur er, at turisterne elsker de græske strande. Grækenland har mange typer af strande, der findes langs fastlandet kysten og de græske øer. Der er små eller store sandstrande, strande med rullesten eller klippeøer. Alle de græske strande er med til at give dig og din familie en ferie med en følelse af afslapning kombineret med tilfredshed.
De mest populære feriesteder i Grækenland, er de græske øer. Kykladerne er kendt over hele verden for den særlige arkitektur. Her går man rundt i smalle, brolagte stræder og kan se på bygninger og kirker malet i blåt og hvidt, som en kombination af det blå hav og den klare hvide himmel over Det Ægæiske Hav.
Grækenland tilbyder de besøgende hyggelige restauranter, svømning ved de smukke græske strande, vandsport, såsom sejlads og windsurfing, vandreture langs de charmerende stier i det græske landskab, og mulighed for at se nogle af de historiske steder, der præger dette skønne ferieland.
I Grækenland kan man slappe af, få en drink i de mange strandbarer ved havet og nyde solnedgangen. Når man rejser til Grækenland, vil man opdage, at livet med en drink i hånden, er afslappende og dejligt i det græske miljø.

Græske ferie øer

Den mest berømte og populære ferieby i Grækenland er utvivlsomt Santorini. Her kan man opleve en vulkan ø midt i Det Ægæiske Hav. I Santorini finder man en utrolige udsig til calderaen, de maleriske landsbyer og den mest romantiske solnedgang.
Santorini har ikke de skønne sandstrande, men kan til gengæld tilbyde store oplevelser af den græske kultur. Byen emmer af romantiske omgivelser, og er en magnet for brudepar, som skal nyde deres bryllupsrejse.
En anden populær ferieø i Grækenland er Mykonos. Denne græske perle er kendetegnet for sin ungdom og sprudlende natteliv. Mykonos er i live hele dagen og natten, og her kan man opleve utrolige strande og maleriske byer. Mykonos er ofte beskrevet som Grækenlands Ibiza. En af de helt populære familieøer er Kefalonia. Denne ø af det Ioniske Hav, hvor man kan opleve fantastiske strande med krystalklart vand, som også finde på øer som Myrtos, Xi, Lourdas og Antisamos. Her er også maleriske landsbyer, og tilmed kan man opleve store naturlige seværdigheder, som for eksempel to sø-huler i Melissani og Drogarati.
Af de populæreste ferier øer i Grækenland finder man Kreta. Her er der et rigt turistliv, og man kan her finde nogle af de helt store somre resorter i Grækenland. Denne store ø kombinerer alt, hvad man kan ønske sig i sin ferie. Her finder man dejlige strande og traditionelle landsbyer, og modsat et vildt landskab, naturlige vidundere og historiske seværdigheder. Dette er for det meste en ø for eventyrere, hvor mange vælger at leje en bil og udforske øen på egen hånd.
Skal I en familie af sted på ferie med små børn kan den græske ø Rhodos anbefales. Denne ferie æ er kendt for sine lækre strande med lavt vand, som små børn i høj grad holder af. Rhodos er den største af de Dodekanesiske øer. Den kaldes ofte ridderøen, fordi man her kan opleve de smukkeste middelalderbyer i Europa.
En anden smuk græsk ø er Korfu, som ligger på den nordlige del af det Ioniske Hav. Dette var en af de første øer, som udviklede sig med turismen. Turisterne kommer hvert år til Korfu på grund af den kulturelle forbindelse til Europa.

Korfu hari dag fået udviklet landet mod turisme, med smukke resorter, herunder Paleokastritsa, Gouvia, Dassia eller Benitses og andre turistregioner, der har opretholdt en mere traditionel stil, ligesom Nissaki, Kassiopi og Agios Matheos.
Hvert år vælger flere og flere mennesker, at tgae på ferie i Grækenland i deres sommerferie, og de fleste af dem har den mest fantastiske ferie oplevelse her. Grækenland og de græske øer omfatter alt, hvad der skal til for at tilfredsstille turister.

Oplevelser i Athen

Når man holder ferie i Athen i Grækenland, befinder man sig, midt i et mekka af forhistoriske seværdigheder. Athen er uden tvivl en af Europas mest klassiske kulturer og her kan man finde alt om de græske guder.
En ferie i Athen kan være både en uges ferie eller en forlænget weekend. Man kan få mange store oplevelser her, og en af dem man skal opleve er at komme op på Akropolisklippen og beundre Parthenontemplet, det gamle amfiteatre og den smukke udsigt over Athen fra Belvedere.
Man kan nyde det gamle Pláka kvarter, som er prydet med mange små butikker og hyggelige tavernaer, hvor den græske livsstil for alvor bryder igennem. Athen er Grækenlands hovedstad, og her er altid et fascinerende udbud af seværdigheder, som kan inspirere din ferie i Grækenland.
Nembooking tilbyder op til 60% rabat på din næste rejseAkropolis er en af de mest kendte seværdigheder i Athen, og det er kendt for sin rolle i Demokratiets fødested.
Akropolis er et verdenskendt kendetegn og i dag kendt som stedet, hvor demokratiet blev født. På samme måde danner Akropolis grundlaget for den vestlige verdens kultur. På Akropolis kan man opleve Forcer Beulé-porten, hvorigennem oldtidens hellige processioner blev ført og man kan beundre karyatiderne, hvor man kunne se de kvindelige søjlebærere markeret på det sagnomspundne Erechteio tempel.
På toppen af Akropolis kan man opleve det majestætiske Parthenon, og nyde den fantastiske udsigt ned over Athen.
Fra det berømte Dionysosteater, kan man få en fornemmelse af oldtidskundskabens store dramaer, som udlevede sig her. Herfra kan man se de største dramatikere Sofokles, Euripides og Aristofanes tragedier og komedier, som blev udspillet for et stort og entusiastisk publikum. Dionysosteatret er verdens ældste teater og man finder det ned for Akropolis.
Fra dionysosteatret kan man gå hen til Herodes Atticus teatret, der stammer fra romertiden, og som den dag i dag stadig bruges til forestillinger i forbindelse med Athens sommerfestival.

Skal man have et større indblik i den græske historie, kan man opleve dette på Benaki museet. I dag fremstår Benaki helt ny renoveret, og er opbygget i den smukke ny klassicistiske byggestil. Bag de fine ydermure, kan man se den byzantinsk samling af ikoner, manuskripter og skulpturer, islamisk kunst og porcelæn samt en stor samling af tøj, dragter, våben og legetøj fra 1800- og 1900-tallet.
En anden stor oplevelse i Athen er de åbne biografer, som spiller under åben himmel. Dette er en ret ukendt attraktion i Athen, men bestemt et besøg værd. De åbne biografer vidner om en fortid, med en unik beliggenhed i små haver, bag tykke velourgardiner rundt om i byen.
Når man som turist skal rundt i Athen, kan man tage metroen, og denne er ikke kun et transportmiddel. Metroen er udsmykket med antik og nyere kunst og på Akropoli stationen, kan man se replikaer af friserne fra Parthenon templet.
På museet for Kykladekunst kan man finde alt om de græske sagn og guder. På dette museum finder man et smukt og spændende museum med en imponerende samling af antik græsk kunst. Her er marmorstatuer, bronzefigurer, potteskår og andre ting og sager, som vidner om formidlingen af de græske gude historier og sagn, som Athen i højeste grad er kendt for.
Lykabettoshøjen skal opleves om aftenen, hvor man kan opleve forelskede par arm i arm. Fra toppen får man et smukt panorama udsigt over Athen. Kommer man i de rigtige perioder, kan man rende ind i en udendørs koncert. Man kommer op på toppen med en kabelbane, eller man kan gå med gangstierne rundt om højen.
Der er mange spændende oplevelser i Grækenland, da dette land er så tæt forbundet med sin forhistorie. De helt store og historiske seværdigheder finder man uden tvivl i Athen, men rundt omkring på de græske ferieøer, finder man historiske monumenter og seværdigheder, som forbinder øerne med fastlandet.
En ferie i Grækenland er ud over et indblik i den spændende græske historie og kultur også en rejse ind i en græsk madkultur. Man bliver helt fortryllet, af smagen i de lækre græske retter, som tilberedes på de små terrasser om aftenen.
Græsk madkultur er kendt i hele verden, for sin lethed, og rige smagfulde kraft, som enhver turist vil falde pladask for. Her kan man nyde olivenlunde, Raki og ikke mindst lækkert krydret kød, med en græsk rødvin til. Mulighederne er mange i Grækenland og man kan helt sikkert finde netop det, man ønsker for en god ferie i Grækenland.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.