Home » Artikler, børn

opsparing til børn

Alle forældre ønsker det bedste for deres børn, og dette kan man starte op i god tid, så barnet får gode muligheder, når det en gang skal stå på egne ben. Det er selvfølgelig tidligt, at spekulere i en børneopsparing allerede mens barnet er helt lille, men for det kan anbefales, at starte den hurtigst muligt.
Milledille.dk børnetøj – design med omtanke
 

Giv dine børn muligheden for at starte deres eget liv, på en fornuftig måde og lav en børneopsparing allerede, når barnet er født. Hvis du sætter den i gang med det samme, kan man risikere aldrig at få den i gang, for hvornår er det, man lige har penge at sætte til side til den. Da man ofte ikke sætter mere end et par hundrede af om måneden, skal der en lang optjeningsperiode til for at sikre et godt beløb, når barnet er 18 eller 21 år. Du kan altid finde både fordele og ulemper ved en traditionel børneopsparing. Du kan også finde fordele og ulemper i en opsparing i obligationer og en opsparing i aktier. Det er let at komme i gang, men kan være et svært valg, hvordan du vil opspare.

 

Gode råd om opsparing til børn.

 

Nogle forældre mener, at en der er en fordel ved at lave en opsparing til barnet tidligt, fordi der kommer renter på og afkastet er skattefrit. Man kan få sin egene bank til at lave den, og dette er ganske let at lave. Starter man den tidligt kan andre familiemedlemmer også sætte penge ind på den årligt eller månedligt, hvis de ønsker det. Man kan selv bestemme, hvordan kontoen skal bygges op, og om kontoen skal være med en god rente, eller om den skal have afkast ved køb af obligationer.

 

Kontoen til dit barn, er lige til at lave, men som forældre skal du vælge, hvornår dit barn kan få pengene udbetalt. Her er flere muligheder. En børneopsparing kan først hæves ved 14 års alderen, og herefter kan man selv bestemme om det skal være ved 18, eller 21 års alderen. Når du har bestemt alderen er pengene frosset, og kan ikke hæves før den alder, du har bestemt. Herved slipper man for, at barnet plager om at få dem undervejs.

 

Ulempen ved en børneopsparing frem for at lave en almindelig opsparingskonto er, at man højst kan indsættes 3.000 kroner om året pr. barn. Der kommer altså en naturlig grænse på, hvor meget du kan sikre dit barn, når kontoen skal udbetales, som er 36.000 kroner i alt. Kontoen er bundet i mindst syv år. Til gengæld kan man ofte sikre sig, en god rente på mange børneopsparinger, som er ca. 2-4 procent om året, hvis pengene står kontant. Dette er forskelligt fra bank til bank.

 

Det er meget forskelligt, hvad forældre vælger, når de vil spare op til deres barn. Har man flere børn, kan det også være svært at afsætte store beløb til dem alle. En børneopsparing har mange fordele og ulemper, alt efter hvem man spørger, og får rådgivning hos. Her får du nogle gode råd, som du kan bruge, inden du vælger:

 

– En børneopsparing er en god, og sikker måde at sikre dit barn en opsparing på, da pengene er låst fast

 

– Man kan give andre familiemedlemmer, og bedsteforældre mulighed for at lave kontoen, og indbetale på den.

 

– Man kan kun lave en børneopsparing pr. barn og herefter kan det være en fælles konto til barnet, som hele alle i familien kan betale ind på.

– Pengene, som er opsparet må gerne investeres i værdipapirer som obligationer. Disse skal dog oftest være lavet, så de udløber, når bindingsperioden udløber.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.