Home » Ideer til ferier og sjove oplevelser

Øer i Thailand

At Thailand er velsignet med kilometervis af fabelagtige sandstrande, er ikke nogen nyhed. Både fastlandet og de små øer har spektakulære, kridhvide strande, som kan få et hvert badehjerte til at smelte.

Øerne i Thailand ligger som funklende perler langs kysten, og har for turister længe været kendt for de indbydende strande, og hvor man kan dase og slappe af. For mange turister er de thailandske øer lig med paradis, og der findes rigtige mange af dem. Kodeordene for en ferie på thailandsk ø er sand, vand, snorkling, uberørt natur og et sjældent indblik i den thailandske hverdag, når den er virkelig lokal.

Flere paradis øer i thailand

Under et kan de thailandske øer bedst beskrives som et tropisk paradis med bløde, hvide strande, forfriskende turkisblåt hav, og kokospalmer der svajer og lufter sagte. Hvis du vil have den ultimative badeferie, er øerne perfekte. Her er det muligt at dyrke alle former for vandsport langs strandene, og opleve de smukke koralrev med farvestrålende fisk

I det følgende vil du en kort beskrivelse af nogle udvalgte øer i Thailand.

KO SAMET

På Ko Samet bor der ca. 600-700 mennesker. Den bedste periode at besøge Øen på er fra noevmber til januar, hvor der flader mindst regn. Gennemsnitstemperaturen er 30 grader hele året. Ko Samet er en del af marineparken Khao Laem Ya-Mu Ko Samet og det koster ca. 5 kr. at gå i land her.

Øen er lille er meget lille og har smukke, hvide, silkebløde strande. Den strækker sig fra seks km. lang og nogle få km. bred. Du kan sagtens komme rundt på større dele af øen på en dag. Øens indre er utilgængelig, og her finder du 80 procent som er dækket af skov. Ko Samet er vild, og skal forblive sådan, man kan derfor heller ikke opleve hoteller og bungalows på øen.

KO TAO

Har ca. 750 indbyggere og denne ø har mindst regn fra februar-juni. Temperaturen svinger mellem marts 34 grader, oktober 25 grader. Turisme er hovedindtægten på øen. Dette har ført til opbyggelsen af bungalows med elektricitet og aircondition, og et rimeligt godt udvalg af restauranter og ca. 20 dykkercentre.

Ko Tao er frem for alt dykkernes og snorklernes favorit ø. Priserne er billige. Det er muligt at dykke hele året, men forholdene er bedst i april-juni og i september-oktober.

Ko Pha-Ngan

Ko Pha-Ngan har ca. 8000-10.000 indbyggere. Denne ø har mindst regn i marts, og her er temperaturerne omkring 30 grader. Formiddagene på Ko Pha-Ngan er fredelige, og mange turister kommer først frem ved frokost tid. Om aftenen er der hygge på stranden.

Ko Pha-Ngans indre består af bjerge og mange vandfald. Her kan man komme på spændende jungleeventyr. Her kan du også finde fine koralrev på op til 20 meters dybde. Det er perfekt at dykke og snorkle ved øen.

KO PHUKET

Phuket er Thailands største ø og sin egen provins. Øen har en international lufthavn og en bro til fastlandet. Phuket er velbesøgt af turister, og mange kommer igen og igen. Phuket har en alsidig og variere udbud af strande, kalkstensklipper, kokospalmer, gummitræer og en by med ægte thailandsk hverdagsliv. Mere end 40 øer ligger i en dagsudflugts afstand.

KO LANTA Ko Lanta er et distrikt i provinsen Krabi. Denne Ø består af over 50 små øer, hvor Ko Lanta Yai er størst. Ko Lanta Yai er et uberørt paradis. Syd for Ko Lanta Yai finder du en del af en nationalpark med skovstier, vandfald, strande, aber og øgler. Det indre af øen består af gummitræer, cashew nøddetræer og frugtplantager.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.