Home » Artikler, Sundhed

Nem motion i hverdagen

Det kan være svært at få motion presset ind i en travl hverdag med arbejde og børn. Har man små børn, er der gang i den fra morgen til aften. Når man har overstået jobbet, fået handlet ind, lavet mad og læst en god godnathistorie, så er klokken blevet ni om aftenen, og så er det meget svært at få løbeskoene på og komme af sted.

I stedet for at stresse for at nå det hele, kan man lige så godt få brugt tiden sammen med børnene, på at få sig rørt. I denne artikel får du gode råd til, hvordan dette kan lade sig gøre.Billigsport24.dk Online salg af sportsprodukter på Internettet. Spar mellem 10-60%. Fodbold, løb, pulsure, bordtennis, badminton m.m.

At få motion handler om mange ting. Det er ikke kun at løbe 5 km på tid. Hvis du oplever motion som løb på tid, kan det være svært at få børnene med på ideen. Hermed kan det være bedre, at løbe når børnene er lagt i seng. Som et alternativ kan man også tage fitness-centret med ud i skoven, og træne sine øvelser på træstubbe og træ grene, men s børnene leger. Parken kan også være et fint alternativ, hvor man samtidig kan bruge tiden sammen med børnene til at få dyrket noget sjov motion.

 

På denne måde vil det unægtelig være lettere at finde tiden til at få bevæget kroppen. Man skal jo også huske på, at voksne skal røre sig mindst 30 minutter om dagen, og endnu mere for børn, hvor det anbefales at de rører sig 60 minutter om dagen.

 

Som voksen skal man se naturen som en ressource, hvor man kan have det rigtig sjovt med hinanden og samtidig få motion med ind over. Al bevægelse i naturen giver noget til fysikken, så det er bare at komme i gang.

 

Motion må ikke handle om noget, man er pålagt, for så forsvinder det sjove, og hermed lysten til at lege og bevæge sig. Motion skal handle om at have det skægt, og derfor er det en rigtig god idé at tage ud at lege sammen med andre. Det sociale aspekt ved legen bliv ofte lige så vigtigt, som motionsdelen.
Billigsport24.dk Online salg af sportsprodukter på Internettet. Spar mellem 10-60%. Fodbold, løb, pulsure, bordtennis, badminton m.m. Shoppen er E-mærket, din sikkerhed for en tryg handel. Så skal du bruge nyt sportsudstyr så gå ind på billigsport24.dk, åbent 24 timer i døgnet, og salg til rigtig gode priser.

 

Her kan du få nogle ideer til sjove lege som nemt kan leges både for voksne og børn.

– Hvem kommer først hen for enden af stien, kapløb.

– Hvilken gren er den højeste, du kan hoppe over?

– Hvor mange gange kan du løfte denne tunge gren?

– Kan du kravle under en gren uden at få beskidte bukser?

– Eller kan du holde balancen når du går på træstammen?

Som du kan se her gælder det bare om at være kreativ og bruge fantasien.

 

Det handler om bevægelse.


At være et sundt menneske er ikke kun at have et godt kondital, men også at være et glad menneske der trives i livet. En sund krop er god til at optage og omsætte den energi, vi får gennem maden, når vi spiser, og det bliver den, når kroppen bliver bevæget dagligt.

 

Børn elsker at lege og der findes så mange muligheder, hvis du gerne vil bevæge dig med børn. For eksempel kan man lave en slags stafet, hvor man skal løbe hen til banen og lægge sit blad og tilbage igen. Eller den meget brugte børneleg Kongens Efterfølgere. Det elsker børn. Så kan den, der løber forrest finde på noget, som man skal gøre, fx løbe rundt om et træ eller hoppe over en stor sten. Og så skiftes man til at løbe forrest og bestemme. Når det er lege børnene kender og elsker, kan du med god samvittighed få motionen kørt med ind over. Dette vil give familien som helhed mere overskud i en travl hver dag.


 

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.