Home » Sølvbryllup

Morgensang til sølvbryllup

Morgensang til sølvbryllupFor mange ægtepar er det en stor milepæl, når man efter 25 års ægteskab, kan man fejre sølvbryllup. Et sølvbryllup er en højtidelig og meget særlig dag, og dagen skal på traditionel vis fejres med familie og venner. Typisk arrangeres selve sølvbryllupsfesten på selve dagen af sølvbrudeparrets børn, familie eller venner, og der følger flere traditioner med.
find den helt rette gave til sølvbryllupsparret her. Lækker. design – laveste priser…klik her. Trendyliving.dk

Æresport og morgensang

En de mest kendte og brugte traditioner i forbindelse med et sølvbryllup, er morgensangen. Dette er en tradition, som er yderst betydningsfuld for sølvbrudeparret, og det skaber en speciel glæde og stemning for dagen, når man starter med morgensang. Parrets børn, familie og venner sætter normalt en æresport op foran hoveddøren aftenen før, som danner rammen for sølvbrudeparret, når de synges op om morgenen. Denne port er et symbol på de 25 års ægteskab.

Til forskel fra kobberbryllup, hvor æresporten er halv, er æresporten i fuld højde ved sølvbryllup. Mens æresporten oftest er prydet af forskellige grøntsager til kobberbrylluppet, så pyntes æresporten til sølvbryllup normalt med grønne blade og blomster, når der skal fejres sølvbryllup.

På æresporten sætter man øverst oppe et skjold med parrets navne på. Når den er lavet, sættes den op aftenen før ved midnatstid, så man kan vække sølvbrudeparret næste morgen med morgensang, og først her ser æres parret æresporten. Traditionelt begynder selve dagen med morgensang, hvor parret skal de frem og hyldes under æresporten til hornmusik.

Afhængigt af ønske kan man hyre et orkester til at spille eller selv spiller til, hvis man evner dette.
Traditionelt synger man altid: ”I østen stiger solen op” og ”Det er så yndigt at følges ad”, til et sølvbryllup. Når man skal vække sølvbrudeparret kan man starte med ”Katinka, Katinka luk vinduet op”. Det er meget forskelligt om denne sang synges. Herefter er der morgenkaffe til alle gæsterne. Dette kan foregå hjemme eller i lejede lokaler.Book musik til morgensang online


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.