Home » festmad

Menu til konfirmation

En konfirmationsfest er en stor festdag, og kræver, t man får lavet et godt budget inden festen.  Mange er nød til at spare op til konfirmationen over flere år, da man forventer noget særligt ved en konfirmation. Der skal være penge til mad til mange gæster, og det kræver en god planlægning.

En konfirmationsfest kan holdes hjemme eller på hotel, alt efter dit budget. Man kan også leje et festlokale, hvor festen kan holdes. Angående maden kan man vælge at få en kok til at lave det, eller selv lave al maden, men det kræver et godt overblik, og overskud.Dekorationsshoppen

lækker mad til konfirmationen

Til konfirmationen, som er en kristen symbolsk handling, forventer mange en rolig fest, med masser af lækker mad. En god konfirmationsmenu skal bestå af en let forret, en lækker hovedret med masser af tilbehør og ikke mindst dessert.

Herudover skal man have nogle kager eller chokolade til kaffe. Man kan sagtens lave noget af maden selv, hvis man har lyst til det. Man kan også vælge at få et cateringfirma til at lave al maden for dig. Det vigtigste er, at man ikke selv skal stå i køkkenet til selve festen men finder en køkkenhjælper, som ved, hvad han eller hun skal gøre, og hvad der skal serveres.

I dag er mulighederne for at bestille mad udefra mange.  Man kan også finde færdig planlagte konfirmationsmenuer, som er lige til at bestille. Dette er nemt og menuer er lækre sammensatte. Mad bragt til døren er nemt og leveres klar til servering.

I dag bruger mange buffetbordet, fordi det er lækkert, og giver gæsterne mulighed for at gå til og fra maden som de lyster. Buffet er mere uformelt, end mad serveret ved bordene, og dette passer godt til konfirmationsfesten.  Man kan altid vælge en anretningsservering, bestående af den traditionelle suppe, steg og is, menu.

Lækre menuforslag til konfirmation

Det vigtigste for valget af menu til konfirmationen, er at konfirmanden  selv kan lide, det der serveres. Når man vælger forretter er det en god ide, at vælge fiske retter, som konfirmanden kan lide. Mange elsker fisk til forret fordi det falder let i maven inden hovedmenuen. Man kan også vælge supper, hvis konfirmanden ikke kan lide fisk eller en oksecarpaccio med lækre asparges og parmesanflager, præget af det Italienske køkken.

Til hovedret er der mange muligheder. Kan konfirmanden lide okse kød eller lam, kan man sammensætte en lækker stegebuffet med rosa stegt oksefilet, og grillet lammet kølle. Her til kan man serverer flødekartofler, lækre salater, blandet på spændende måder.
Dekorationsshoppen
Som tilbehør går næsten alt. Man kan vælge salater med sprøde grøntsager, baconvendte bønner med soltørrede tomater og en dejlig radisetzatziki. Man kan også serverer flødesauce til ovnbagte kartofler eller waldorfsalat med æbler og bladselleri.

 

opskrifter på tapas

En af de rigtige lækre ting til hovedretten i dag er tapas. Tapas er mange små lækre retter, som serveres på et buffet bord. Man kan vælge kun at lave tapas, eller vælge at lave det udelukkende til hovedret. Nogle af de lækre tapas muligheder er for eksempel grillet brød med serrano skinke, Manchego, og oliven, Bagt Omelet med Zucchini, porrer, feta og urter, varme krydret Linser, hvidløgs brød med røget mozzarella og tomat vinaigrette, og grillede peberfrugter.

dessert til konfirmation

Til desserten vælger mange en menu bestående af is og kager. Her kan man få lavet nogle flotte kager med fondant, som kan symbolisere, konfirmands interesser. Man kan lave dessert buffet med mange muligheder. Mange vælger selv at lave dessert kagerne, da disse kan laves i god tid.

En anden sikker vinder til desserten er en softice maskine. Dette er oplagt, hvis der er mange børn med til konfirmationsfesten. Her kan man selv lave sin dessert, og der hører sig meget lækkert tilbehør til. Hvis konfirmandens selv skal vælge, er dette ofte en god mulighed. I dag kan en soft ice maskine lejes billigt, og man får en kyndig vejledning i brugen af maskinen inden festen.

En konfirmation er en fest for familien, og derfor er det vigtigste i valget af menu, at maden er børnevenlig. En anden mulighed er at sørge for nogle enkelte børneretter, og her kan man nemt finde nogle børnefavoritter, som kan skabe glæde til de små gæster til konfirmationen. Skab den helt rigtige stemning til konfirmationene og book en sjov underholdning, taler, eller musik til konfirmationen her.
Book festlige indslag til konfirmation online


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.