Home » barsel

massage til baby

De fleste forældre bliver desperate, når deres barn på tredje dag græder, og stadig er så lille, at det ikke kan fortælle, hvad der er galt. I dag er det meget brugt, at man kan massere sin baby, og herved aftage evt. mavesmerter, eller ubehag. Selv når barnet bliver ældre, har massagen en god virkning på dit barns udvikling, og velbehag.

Flere og flere institutioner, og skoler har opdaget den gode virkning af massage. Når man lader børnene massere hinanden fra en tidlig alder, kan man give dem meget bedre muligheder for at udvikle sig, hen mod egenskaber som, at blive trygge, rolige individer. Børns empatiske evner udvikles, når det bliver masseret af en anden person, og dette er en grundlæggende egenskab for et lille menneskes udvikling.

 Massage for mental sundhed.

 Både som professionel og som forældre skal man fra start hjælpe barnet til at udvikle personligheden og de sociale kompetencer. Man kan derfor med fordel starte massagen i en tidlig alder, da børn har brug for at lære blive masseret, forholde sig i ro mens det sker, og herved kan man starte udviklingen af en god vane, når der masseres. Dette kan give børn evnen til at tage vare på sig selv og at gøre noget godt for andre.

 I dag er det almindeligt kendt at massage kan, modvirke mobning blandt børn, da berøringen, gør at børnene generelt bliver mere modtagelige overfor andres berøring ved massage.

 Massage til børn skal ikke være en hård behandling, som mange voksne ofte får hos massøren. I stedet skal man lære børn at massage er en blid form for massage og berøring uden på tøjet. Massagen bliver på denne måde et rigtigt godt redskab, som både børn og voksne kan bruge til at skabe og tåle nærhed og kontakt, sundhed og velvære.

 Massage barn til barn.

 Arbejder man med massage pædagogisk barn til barn kan man modarbejde mobning. Når børn lærer at massere kammeraterne er det med til at skabe omsorg mellem skole elever. Når man udvikler denne evne vil man opleve at dette kan nedsætte konflikt niveauet i en klasse. Den, man masserer, bliver hurtigt ens ven, og børn kan ikke på samme måde, gå ud og slå på det andet barn bagefter.

 Berøring i forbindelse med massage er en vigtig del af vores udvikling, og dette er brugbart både for store og små. Gennem massage kan man lære at slappe af, tage imod og nyde. Berøring er en del af den taktile kommunikation, som er med til at give stimulering, som igen kan være med til at udvikle talesproget og indlæringen.

 Børnemassage, er ikke svært at lære, og kræver ikke den store eksamen. Når man starter ud tidligt med at lære sit barn dette, vil du kunne få et godt socialt menneske ud af det. Undersøgelser fra Sverige har påvist, en del meget positive effekter af massage i skoler og børneinstitutioner. Blandt andet kan man se ud af deres undersøgelser, at børnene:

 Massage til babyen

Man kan starte babymassagen tidligt, og herved vænne barnet til en blid og behageligt berøring. babymassage har mange fordele blamdt andet

bliver de mere rolige i dagligdagen

 • får en bedre koncentration

 • bliver noget mindre rastløse

 • får en større tro på sig selv

 • får en mindre aggressiv opførsel

 • vil klage mindre over ubehag og smerte

• kan få større tryghed og nærhed

• bliver mindre udsat for at føle sig isolerede og utrygge

• får bedre blodcirkulation og dermed større sundhed

 • bliver mindre nervøse

 

oven i disse gode resultater, lærer børn der får massage samtidig, at give omsorg til andre og herved kan de udvikle en høj grad af empati og respekt for andre. Massagen gør også, at børnene bliver gode til at bruge deres hænder på en blid og god måde. Dette betyder, at de i en tidlig alder lærer, at skelne mellem, hvilken berøring, der er god og hvilken berøring, der ikke er god.

 

Når børn skal masseres, skal det være en leg og en dejlig oplevelse. Det skal være massage uden på tøjet, og der skal være hygge stemning omkring det. Hav gerne noget roligt musik med så både barnet der masserer og barnet som modtager lærer at slappe af under massagen. Man kan i perioder køre det dagligt, som en del af deres motoriske træning. Det vil være til gavn for alle parterne.
Sjovforbørn.dk Klub


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.