Home » studenterfest

Mad til studenterfest

Ordet studenterfest sætter hurtigt tankerne i gang omkring forberedelserne hos både de unge og forældrene. Mange forældre inviterer familie og venner til en hyggelig sammenkomst, hvor man kan lykønske den unge student med eksamen.

Maden til en studenterfest er ofte let præget af, at den skal kunne stå fremme over længere tid, da gæsterne ofte kommer dumpende ind i løbet af aftenen. Mange firmaer har deciderede sammensatte forslag til alle de sammenkomster som hører sig til ved studenterfester.

Lækker mad til studenterbesøgene

Efter sidste eksamensfag er veloverstået, begynder en fest tid. Når studenterhuen er kommet på, skal det fejres, og mange studenter holder en fest hjemme hos forældrene med gaver og åbent hus. Hvis man vælger at holde studenterfesten, som åbent hus er det oplagt, at have en lækker buffet, som passer til at gæsterne kan komme gå over længere tid.

Når eksamen er vel overstået holder skolen translokation og herefter skal alle studenterne på køre tur rundt i byen til alle hjemmene, hvor forældrene står klar med et lille traktement. Ved disse festligheder er menuen ofte en let buffet, eller Tapas anretning, som er nem og lækker. De unge mennesker vil ligeledes nyde en spændende drink, som kan krydre deres dag, inden turen går ud i nattelivet senere.

Der skal ikke være store og tunge menuer til denne lejlighed, da studenter ofte skal besøge op til 10 hjem på en dag. Køreturen slutter oftest sidst på eftermiddagen, og mange vælger at holde aftenfesten i det sidste hjem på turen. På dette tidspunkt er det fint med en 3-retters buffet, sammensat af forret, hovedret med kød og tilbehør og en lækker isdessert. I dagene derefter afløser den ene fest den anden, og maden til studentergildet, bør derfor være let og nem at gå til.

Buffet til studenterfesten

Når man som forældre, skal planlægge studenterfest menuen sammen med studenten, skal der tages hensyn til, hvilke gæster man forventer kommer til studenterfesten. Det er det vigtigt, at få menuen beskrevet nøje, såfremt man vælger at få maden leveret ude fra, så der ikke opstår skuffelser på selve dagen.

En buffet er en nem form for servering, hvor gæsten servicerer sig selv. Der kan være en kok, som ordner al kød udskæring, men ellers kan man selv frit hente mad, som ofte er meget fristende, og lige så meget, så tit og i den rækkefølge man har lyst til.

En buffet er altid nem, hvis pladsen er trang, og mange gæster skal have mad samtidig. Desuden får gæsterne mange valgmuligheder og en god mulighed for at se maden på forhånd. En buffet kan opbygges på flere måder, alt efter hvad du ønsker for dine gæster. Én måde er, at sætte maden på en række, så gæsterne kan danne en kø langs buffeten.
En anden måder er, at sætte maden på et bord, som gæsterne kan gå rundt om. Ved et længere buffetbord kan maden være anrettet ens på begge sider, og herved kan man få dobbelt så mange gæster forsynet samtidigt. På begge måder kan maden præsenteres i flere niveauer.

Under alle omstændigheder er buffet en lækker og nem måde, at servere mad til en studenterfest på. Maden skal passe til studentens ønske, og bør ikke være finere madlavning, denne dag,

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.