Home » Konfirmation

Mad til konfirmation

Mad til konfirmationStart altid i god tid med at planlægge og lægge budget for konfirmationen. Mange sparer op til denne særlige dag i flere år, og man vil også forvente noget særligt af en konfirmationsfest. Her skal maden, service og familiehyggen være i højsædet og det kræver en god planlægning.

Som vært skal man altid overveje, hvor meget man selv vil være til stede til festen, så man undgår at skulle stå i køkkenet selv på selve dagen.  Pas på du ikke påtager dig for mange opgaven i forhold til maden og middagen, da det kan ødelægge din mulighed for at være sammen med konfirmanden og fejre hans eller hendes særlige dag.

Ligegyldigt om man skal holde festen hjemme eller på hotel, kan man ikke undgå at skulle træffe en masse beslutninger om maden. Hvis man er på hotel kan man dog læne sig tilbage og lade andre ordne det hele. Dette koster selvfølgelig, og for andre er hyggen hjemme eller i festlokaler mere symbolsk med en konfirmationsfest.Book underholdning til konfirmationen online

En ting er dog fælles. Man skal sørge for at andre ordner, anretter og serverer maden, så man selv kan fejre konfirmanden. Det er også vigtigt at have serveringshjælp, som kan tage opvasken og ordne alt det praktiske på den store dag. Husk det er konfirmandens dag, og det unge menneske har ofte selv en mening om, hvad og hvordan denne særlige festdag skal arrangeres.

BookAclassic.dk


Den nemme og lækre mad til konfirmationen

Til konfirmationen skal man have en lækker menu, som er nem for værten at arrangere. Man kan sagtens lave noget af maden selv eller bestille et cateringfirma til at ordne det hele. Det vigtigste er, at personalet som serverer ved, hvad de skal gøre, og hvad der skal serveres.

I dag finder man mange dygtige kokke og cateringfirmaer, som kan leverer deciderede konfirmationsmenuer alt efter, hvad I ønsker. Dette er nemt og ofte leveres det på fade, som bare skal ind på et buffet bord. Buffet er meget brugt til konfirmation da middagen, ofte er ved et tiden. Det er sjældent, at konfirmanden selv ønsker en finere anretningsservering og en suppe, steg og is, menu.

Til konfirmationerne skal maden bære præg af, konfirmandens ønsker. Ofte er der mange børn med til konfirmationen, og en buffet er nem og hurtigt for de små, som ikke kan sidde på en stol særligt længe.

Hvorfor ikke finde et tema i maden. For kan mange konfirmander godt lide Italien, og et tema kunne være italiensk mad og vin, noget lækkert brød og mange små lækre tilbehørs ting. En Italiensk buffet tilbydes af mange cateringsfirmaer, og er meget brugt til konfirmationer, fordi man får noget lækkert kød, tilbehør og dessert.

Man kan også lave en tapas. Tapas kan tit være uoverskueligt at lave selv til mere end 5 personer, da det kræver meget forberedelse af de små retter. Det særlige ved tapas er, måden det præsenteres på som er helt unikt. En 9 retters menu er ikke et problem, når du får det ude fra, og det kan lå benene væk under alle gæster. Tapas er mange lækre retter eller delikatesser, som kommer fra det spanske køkken. Det består  små appetit vækkere, og de mange retter udgør til sammen et helt hovedmåltid. I samme stil kan du lave en dessert buffet med små appetit vækkere.

Forsalg til tapas menuen kan være hummersuppe, små brød stykker med forskelligt fyld, små tærter, hele ovnbagte tomater med pesto, blinis med røget laks, chorizo skiver med ostecreme, fiskeroulade, pasta med gorgonzola og meget andet. Tapas indbyder til at man sidder længe ved bordet og det giver god plads til konfirmations taler og sange undervejs.

Sammensæt din egen menu

Det vigtigste for din menu er, at den er perfekt for konfirmanden. I det følgende vil du få et tredje forslag til en lækker konfirmations menu og mad, som helt sikker vil gå lige ind ved konfirmanden og gæsterne.

Til forret kan man få en stor flot rejecocktail  med brød og smør til. Man kan også vælge oksecarpaccio med lækre asparges og parmesanflager eller Italiensk parmaskinke med sukkermelon

En velsmagende hovedret som ofte bruges til konfirmationer, kan bestå af rosastegt oksefilet med varme flødekartofler, en salat med sprøde grøntsager, baconvendte bønner med soltørrede tomater og en dejlig radisetzatziki. Man kan også vælge gammeldags kalvesteg med en skøn vildtflødesauce. Små ristede kartofler. Waldorfsalat med æbler og bladselleri. Sød tyttebær. Hjemmelavet agurkesalat og franske ærter.

Eller den mere eksklusive  grillet oksemørbrad med rødvinssauce. Råstegte rosmarinkartofler. Sprød salat med med akacievendte valnødder, selleri og druer vendt med en trøffel vinagrete. Små gorgonzola fyldte dadler og grønne asparges svøbt i Serano skinke.

Til desserten kan man lave en buffet med nogle af disse muligheder. Hjemmelavet  vaniljeis serveret med en skøn chokoladekage og torvets friske frugter, hjemmelavet nøddefragelité med både jordbær- og vanilieis i. Serveret med torvets friske frugter, eller hjemmelavet chokolademousse flot dekoreret med chokoladespåner.

Det er kun fantasien der sætter grænser. Hav en dejlig konfirmationsdag.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.