Home » Sommer

Mad til havefest

Når man tænker på en havefest, får mange et billede af en skøn, varm, garden party, grillfest, gadefest eller andet og ofte kombineres disse fester med en havefest. En havefest spænder fra få gæster i baghaven til alle dem, der nu kan være i haven til en stor teltfest.

Både til en fødselsdag og en mere højtidelig fest, bruges havefesten, og stemningen omkring en havefest er ofte afslappet, hyggelig og varm. Det betyder, at maden du vælger at servere skal passe til den ramme, man sætter for festen, så det bliver en dejlig måde at feste på. De store udendørs havefester, som vi kender fra Hollywood, er dog ofte under forudsætning af et andet klima, derfor må en dansk havefest, sættes i en anden ramme.Book underholdning eller musik til havefesten her

Havefester holdes forskellige. En ting er dog sikkert. Sol, sommer og havefester følges ad, selv om vejrguderne ikke altid er lige feststemte. Når vejret er godt, vælger mange at holde festlige studentergilder, have- og vejfester, rundt om i de danske haver.

Find den rette menu til havefesten

Maden man serverer til en havefest, skal afstemmes de omgivelser festen holdes under. Skal du holde stor bryllup i haven, eller en stille fødselsdagsfest skal din mad til havefesten også matche dette. En god ide, når du holder havefester, er at bruge grillen, og lade gæsterne hygge sig med at grille noget lækkert kød. Grillmad lyder af noget, og får gæsterne til at føle sig mere værdsatte.

En god ide til maden til en havefest, er at lade være med at overdrive. Man skal ikke stable en seks retters menu på benene, hvis vennerne bare skal have noget hurtig mad fra grille før en biograftur.

Sørg i stedet for en afveksling i din menu. Lad være at servere forret, hovedret og dessert med fløde, eller en kulhydrat fattig menu, som ikke mætter.Kostumer og udklædning til børn og voksne. Mere end 3500 produkter på lager
Der også ligeså mange måder at arrangere vellykkede havefester på, som du selv kan tænke dig til. Det afgørende for en gode fest er at planlægge i god tid. Gæsterne skal i invitationen have at vide, at festen holdes udendørs, og at maden vil blive serveret i et festtelt, eller på en terrasse.

Mange vælger, at servere maden fra en buffet, da gæsterne gerne selv vil vælge, hvad de skal grille eller spise til festen. En buffet er praktisk i forhold til, at mange gæsterne skal spise på samme tid. Når du serverer mad fra buffet, så husk at sætte det du har mest af forrest i buffeten, så du er sikker på, at alle får noget af det hele.
Ved en buffet bevæger gæsterne sig rundt, og her skal du sikre dig, at der ikke opstår træk, eller at gæsterne står for længe op og bliver kolde.

Huskeliste til havefesten:

Når du skal lave en god havefest, er der mange ting at huske. Her får du nogle ideer, som er gode at huske, for at din fest bliver vellykket.

    • Skab en hyggelig have. Sørg eventuelt for et telt, så du er sikker på, at gæsterne kan sidde i tørvejr. Skulle det regne, er det rart at have et fast gulv i teltet.
    • Hav en varmelæser i teltet eller tæpper til gæsterne, når det bliver køligt.
    • Find sommerlig oppyntning, som signalerer, at dette er en havefest. Duge, servietter, glas til drinks, øl/vand og vin, skal være let i friske farver.
    • Find et godt musikanlæg eller lej et orkester til underholdningen.
    • Skab hygge i haven med udendørs lys fx. fakler, haveblus, stearinlys og lysestager, fyrfadslys og vær praktisk med ekstra affaldsposer, opvaskemiddel og toiletpapir.

Book underholdning online


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.