Hjem » Barnedåb

Ideer til mad til barnedåb

At få et barn er en meget stor gave, og nybagte forældre har mange ting, som de skal tage stilling til, når barnet er kommet til verden. Når navnet til barnet er fundet, skal planlægningen af barnedåben startes. Her skal I bestemme jer for, om barnet skal døbes i kirken, eller om i vil holde en navngivningsfest.

Start altid i god tid med planlægningen i god tid, når i skal holde barnedåb. Læg et budget for dåbs festen, så i ved hvilken ramme i skal holde jer indenfor.  Mange sparer op til dåbs festen, for denne dag, vil man gerne have råd til, at betale andre for at ordne maden og stå i køkkenet. Der skal være tid til gæsterne og til at hygge om den lille ny på barnets festdag.

Find en passende menu til dåben

Som forældre skal man altid undgå, at have for meget arbejde i køkkenet til en dåb. Hvad enten man skal holde festen hjemme eller på hotel, skal man dog træffe en masse beslutninger om maden til dåben. Hvis man er på hotel, kan man ofte slappe mere af og lade andre ordne det hele. Dette koster selvfølgelig, og derfor vælger mange forældre at leje et lokale, og hyre personalet til dåbs festen.

Til barnedåben skal man have en fin og velsmagende menu, som er nem at servere. Man kan sagtens lave noget af maden selv, eller bestille det hos et cateringfirma som så vil ordne det hele. I dag findes der mange dygtige kokke, som leverer menuer ud af huset til barnedåb. Dette er nemt, og mange gange får man maden på serveringsfade, som bare skal ind på et buffet bord.

Ofte er der mange børn med til en barnedåb, og her er en buffet nem, man kan gå fra og til over længere tid. Temaet for dagen skal være dåben. Hertil kan man vælge et tema i maden, som man finder lækkert. En Italiensk buffet kan for eksempel tilbyde lækkert kød, tilbehør og dessert.

Er man til Tapas, kan dette også være lækkert til en barnedåb. Da festen ofte falder til middag, kan man servere tapas, som er små retter. Her kan man for eksempel servere hummersuppe, små brød stykker med forskelligt fyld, små tærter, hele ovnbagte tomater med pesto, blinis med røget laks, chorizo skiver med ostecreme, fiskeroulade, pasta med gorgonzola og meget andet. Tapas indbyder til hygge ved bordet.

Man kan også vælge en forret med oksecarpaccio  og parmesanflager eller Italiensk parmaskinke med sukkermelon. Til hovedret kan man servere en velsmagende hovedret, som for eksempel kan bestå af rosa stegt oksefilet med varme flødekartofler, en salat med sprøde grøntsager, baconvendte bønner med soltørrede tomater og en dejlig radisetzatziki.

Er man til mere traditionel fest mad til barnedåben, kan man vælge gammeldags kalvesteg med en skøn vildtflødesauce. Små ristede kartofler. Waldorfsalat med æbler og bladselleri. Sød tyttebær. Hjemmelavet agurkesalat og franske ærter.

Det vigtigste er at man selv kan lide maden, og stoler på det firma man får til at lave og servere maden til barnedåben.Find din dåbsgave

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også tilmelde dig disse kommentarer Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.