Hjem » Barnedåb

Mad til barnedåb

For mange forældre er det, at få et barn en meget stor gave, og alle nybagte forældre oplever, ofte at de har mange ting, som de skal have styr på og tage stilling til, når barnet er kommet til verden.

 Når man har givet barnet et navn, skal planlægningen af barnedåben startes. Her skal forældrene igen til at beslutte, om barnet skal døbes i kirken, eller om i vil holde en navngivningsfest.

Det er en rigtig god ide at starte planlægningen af barnedåben I god tid. Lav et budget for dåbs festen, så I har et overblik over, hvilken økonomisk ramme i skal holde jer indenfor. Mange sparer op til dåbs festen I lang tid, for denne dag vil man gerne have råd til, at kunne betale andre for at ordne maden og stå i køkkenet. Som forældre skal man have tid til gæsterne, og til at hygge om den lille ny på barnets festdag
Undgå at stå med alt maden selv dagen før, for man ved aldrig, hvordan den lille reagerer, og hvor meget tid den tager. Hvad enten man skal holde festen hjemme eller på hotel, skal man vælge barnedåbs menuen omhyggeligt. Hvis man er på hotel, kan man ofte bedre læne sig tilbage og slappe mere af og lade andre ordne det hele. Dette koster selvfølgelig mere end at være hjemme, og derfor vælger mange forældre at leje et lokale, og hyre personalet til dåbs festen.

Til barnedåben finder mange forældre ofte, en fin og velsmagende menu eller en buffet med skær selv kød og lækre tilbehørs retter, som er nemme at servere. Man kan sagtens lave en del af menuen selv, eller bestille al maden hos et cateringfirma, som så vil ordne det hele. I dag findes der mange dygtige kokke hos online cateringfirmaer, som leverer menuer ud af huset til barnedåb. Dette er nemt og ofte også prisbilligt, og mange gange får man maden på serveringsfade, som bare skal ind på et buffet bord.

Ofte inviterer man en del familie, og nære venner med børn med til en barnedåb, og her er en buffet nem, da man kan gå fra og til over længere tid. Temaet for dagen skal være dåben, og dette må gerne gå igen I for eksempel desserten, som kan være en lækker dåbskage, pyntet med baby udstyr eller billede af barnet. Hertil kan man vælge et tema i maden, som man finder lækkert. En Italiensk buffet er ofte rigtig lækker, og indeholder for eksempel lækkert kød, tilbehør og dessert.

Er man til Tapas, kan dette også være en lækker menu til en barnedåb. Da festen ofte holdes efter kirke til middag, kan man servere tapas, som er mange små retter. Her kan man for eksempel servere hummersuppe, små brød med forskelligt fyld, små tærter, hele ovnbagte tomater med pesto, blinis med røget laks, chorizo skiver med ostecreme, fiskeroulade, pasta med gorgonzola og meget andet. Tapas indbyder til hygge ved bordet, og gæster sidder over denne menu I lang tid.

Til forret bruges meget de lækre italienske forretter med oksecarpaccio og parmesanflager eller Italiensk parma skinke med sukkermelon. Til hovedret kan man i stedet for tapas, vælge at servere en velsmagende steg, som for eksempel kan bestå af rosa stegt oksefilet med varme flødekartofler, en salat med sprøde grøntsager, baconvendte bønner med soltørrede tomater og en dejlig radisetzatziki.

Er man til mere traditionel fest mad menu til barnedåben, kan man servere gammeldags kalvesteg med en skøn vildtflødesauce. Små ristede kartofler. Waldorfsalat med æbler og bladselleri. Sød tyttebær. Hjemmelavet agurkesalat og franske ærter.>

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også tilmelde dig disse kommentarer Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.