Home » børn

Legetøj til 3-årig

Udbuddet af legetøj er større end nogensinde og det betyder at det er svært at finde det rigtige til din tre årige på butikkernes bugnende hylde. Man skal huske ikke at overvurdere sit barn, men at vælge legetøj, der passer til alderen.

Børn har haft legeredskaber altid, i dag er der dog store firmaer bag, som laver produkter, der kan stimulere barnets naturlige fantasi. Man ser ofte, at børn leger deres legetøj, fordi de er nysgerrige. I dag er børnenes legetøj ganske avanceret, og man kan nærmest få alt til børnene i dag. Kunsten når man køber legetøj, er at præsentere barnet for det rigtige legetøj efter barnets udviklingstrin.

Det 3 årige barn

Når dit barn er mellem nul til tre år, skal legetøjet gerne have en funktion. Det er rigtig godt, hvis det har lyd, bevægelse, lys osv. Børn skal lære det traditionelle og manuelle først, når de leger, og når de kan det, er de i stand til at bruge mekanisk og elektrisk legetøj. Man skal altid passe på med ikke at forcere børnenes udvikling.


Babydukken er utrolig populær for den 3 årige piges lege, fordi legen med dukken hurtigt kommer til at ligne hverdagen, som pigerne kender. Pigerne i denne alder er meget optaget af dukkelege og rollelege. 3 årige Piger vil gennem rolle legen klæde sig ud, og lege, at de er prinsessen, som de kender fra eventyret. Derfor vil en oplagt gave til pigen være prinsensesse kostumer, og til drengene spiderman og lign.

Andre gode eksempler på legetøj til både drenge og piger i 3 års alderen er for eksempel byggeklodser, tog og togbane, biler og garage, plastik søm og hul bræt, dyrefigurer, dukker, dukkevogne, huse og tilbehør, papir, farver og fingermaling, perler, musikinstrumenter f.eks. tromme, fløjte og xylofon, båndoptager, gynge og svingtov, sandkasse med tilbehør, bolde og kugler, trehjulet cykel med anhænger. Playmobil er også populært.

Når du køber legetøj til dit barn er det en god ide at gå efter mærkevarer, for så er du sikker på kvaliteten. Godt nok er det dyrt , men også godt produktudviklet, og det giver en bedre legeværdi for børnene. Mærkevarer holder også længere.

Børn vil igennem deres udvikling komme igennem flere grupper af legetøj, og de leger på skift med mennesker, dyr, redskaber, systemer og strategier, og naturting. De har behov for noget fra alle disse verdener for at blive stimuleret.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.