Hjem » finansiering til sjov og fest

lån penge af familien

Mange unge mennesker oplever på et tidspunkt i deres liv at blive trængt økonomiske. I de tilfælde er det fristende at bede forældre eller andre familie medlemmer om hjælp, især hvis det er afgørende for en ferie eller om man kan fejre den runde fødselsdag. Dette kan give anledning til mange problemer og familie stridigheder, og sammen med en økonomisk udgift bliver det også en følelsesmæssig udgift.

 

Står i som et ungt par med drømmen om at købe et hus, men har svært ved at få hele lånet igennem i banken, kan man se på hvilke muligheder der for, for  eksempel at lave en forældre kaution. I dag er bankerne meget forsigtige med udlån på grund af finanskrisen, og det betyder, at mange særligt unge par, har svært ved at låne til huset.

 

Hvordan fungerer en forældre kaution.

 

I dag har finanskrisen haft stor indflydelse på, hvor meget sikkerhed man skal have for at kunne optage et lån. Bankerne er blevet meget forsigtige med udlån, særligt efter bank krakkene og bankpakkerne kom til, som vi oplevede i 2008-2009.

 

I dag kan man derfor have svært ved at købe sit drømmehus, og kan så overveje at få en forældre kaution. Der findes mange forældre, som gerne vil hjælpe deres børn og stille en kaution til rådighed. Det er dog bare ikke så nemt mere.

 

Forældre kaution bruges ikke så meget i dag, fordi bankerne er blevet meget påpasselige. Værdien af en kaution er ikke så meget værd for banken mere, og de løber hermed for stor en risiko. Kaution bruges stort set kun, som styringspant i dag. I stedet for de før hen så brugte forældre kautioner, bliver man nødt til se på alternativer i dag.

 

Lån pengene af forældre.

 

I nogle perioder har det været muligt for forældre at købe en lejlighed til sit barn. Barnet har kunnet leje det af forældrene, og forældrene har fået fradrag for lånet. Dette er en form for forældre lån, men mere sikkert for forældrene end en kaution.

Jeg anbefaler på ingen måde, at man køber lejligheder til sit barn. I stedet er der en generel holdning om, at børn skal lære at stå på egen ben i dag. Grundet de høje priser på lejlighederne kan det dog i nogle tilfælde være en stor hjælp i en periode.

 

Hvis man som forældre vil hjælpe sit barn med et lån, uanset om det er til forbrug eller bolig, skal man have en bank eller en advokat med ind over det. Som forældre skal man sætte sig godt ind i  barnets økonomisk forhold,  så man ved at barnet har råd til de udgifter, man får ved lånet

 

Jeg vil på ingen måde anbefale, at man som ung lader sig  blive afhængig af forældrene økonomisk  ved at låne penge af dem. Det kan ødelægge en mange tætte familie bånd, hvis tingene ikke er udarbejdet rigtigt. Hvis der opstår problemer med at klare afdragene,  begynder der først at opstå skænderier. Det er nu bedst at lære et leve ved at sætte tæring efter næring.

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også tilmelde dig disse kommentarer Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.