Home » Konfirmation

Konfirmationsforberedelse

KonfirmationsforberedelseKonfirmation er en kirkelig handling, og det betyder, at man bekræftelse af troen på gud. For børn i 14 års alderen betyder konfirmation overgangen til voksenalderen ved en bekræftelse af dåben. Er man ikke døbt, kan man altså ikke blive konfirmeret.

Typisk finder konfirmationerne sted i foråret i Danmark i april og maj måned. Konfirmationen bliver i dag fejret med en stor fest, og er en mindefuld dag for konfirmanden, hvor man får en stor fest, taler og mange gaver. Det er også en stor dag for forældrene, som ofte starter forberedelserne til konfirmationen lang tid før selve dagen.

Huskeliste til forberedelserne til konfirmationen

Når man skal forberede en stor begivenhed som en konfirmation, går mange forældre i gang i god tid. Flere steder får de kommende konfirmander datoer ud for selv konfirmationen ca. 2 år for ud. Når datoen, som fastsættes af kirkekontoret i sognet er klar starter alle forberedelserne.

Overvej følgende, når du forbereder selve festen, og laver dit fest budget:

 • Hvad skal budgettet for festen være, og hvor mange gæster skal vi have inviteret?
 • Hvor skal festen holdes?
 • Hvor langt er der fra kirken til det sted, festen holdes?
 • Hvad er den primære aldersgruppe til festen?
 • Hvad tid starter selve konfirmationen, og hvornår vil vi starte festen ?
 • Hvordan kan festen dekoreres, så konfirmanden afspejles ? For eksempel kan man lave et tema over festen, som symboliserer konfirmandens interesser. Hvis for eksempel konfirmanden spiller tennis, kan der bruges tennisbolde som bordpynt.
 • Hvad skal der serveres af mad og drikkelse?

Der er mange ting at holde styr på, når man planlægger den store konfirmationsfest, og en anden vigtigt ting, for mange konfirmaneder i dag er transporten fra kirken til festen. i dag skal man gerne gøre ekstra ud af, at give konfirmanden en sjov oplevelse, så de kommer i centrum på en helt særlig måde. Find alle former for transport til konfirmander og book online her. BookAclassic.dk

Når i først har besluttet jer for hvor, og hvordan festen skal afholdes, kan man begynde at forberede mad, drikkelse og oppyntning.

En del af forberedelsen er også at få lavet en gæsteliste. Hvem skal med, og hvor mange gæster kommer der? Dette er vigtigt i forhold til, om det sted festen skal holdes, kan have hele selskabet.

I god tid før festen skal man melde datoen ud. For mange familier er konfirmations tiden en meget travl tid, og det er derfor vigtigt at sende invitationerne ud i god tid. Sammen med dette skal konfirmanden have lavet en ønskeliste.

Hvis der kommer gæster langs vej fra, er det vigtigt, at man har overvejet en god overnatningsmulighed så man ikke skal ordne det lige op til festen. Find et sjovt og festligt musik eller underholdningsindslag og book det online til konfirmationen her.Book underholdning online

Huskeliste til brug, når du skal planlægge konfirmationsfesten

Her nedenfor kan du finde en god og hjælpsom huskeliste, der kan sikre dig, at du kommer omkring de fleste ting, som du skal holde styr på til festen.

 • Find på en lækker menu til konfirmationsmiddagen og undersøg, hvem der kan lave den eller om du selv skal lave middagen. Arranger kok, catering, serveringshjælp i god tid.
 • Find noget passende drikkelse til konfirmationen
 • Arrangere eventuel underholdning under og efter konfirmationsmiddagen
 • Tøj til konfirmanden og til resten af familien.
 • Find fotograf til konfirmationsfoto
 • Skriv en tale eller en sang til konfirmanden og udpege en toastmaster, hvis dette ønskes
 • Planlæg borddækning (blomster, duge, lys, bordkort, servietter osv.)
 • Husk altid at sende takkekort ud efter konfirmationen

Ud over tingene på huskelisten skal man også huske at tænke på planlægningen af Blå Mandag. Dette vil ofte ske i samråd med de andre konfirmanders forældre. Men husk – nogen skal tage initiativet, og generelt er det en god ide at komme i gang med planlægningen af Blå Mandag i god tid.
BookAclassic.dk


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.