Home » Konfirmation

Konfirmandens takketale

Konfirmandens takketaleNår du som konfirmand skal holde en takketale, skal den handle om en tak til dine forældre for din opvækst og din overgang til de voksnes rækker. Dette kan du tale om på mange måder både højtideligt eller humoristisk. Find ud af, hvad der passer dig bedst, og vurder hvem dine gæster er. Med andre ord må man overveje, om talen skal være alvorlig, humoristisk, højtidelig eller måske rumme lidt af hvert

Desuden handler en takketale ofte om dit forhold til din familie, og konfirmanden vil som regel bruge den højtidelige anledning til at reflektere over sin fortid, nutid og fremtid. Eksempelvis kan man fortælle om sjove historier fra barndommen, som kan være med til at danne et samlet billede af det unge menneskes liv.

Gode råd til takketalen

Hvis du vil være sikker på at lave en takketale til dine forældre, som de sent vil glemme, så start med at læse de gode råd, før du går i krig med blyanten og de store ord:
Forbered talen i god tid, så du ikke kommer til at stå uden noget, når takketalen skal holdes. Du kan flere uger eller måneder inden konfirmationen begynde at skrive ting ned, som du vil have med i takketalen. Det er en god ide at gå tilbage i minderne og finde små historier om dine forældre eller sjove pointer.

Hernæst er det vigtigt, at du skriver fra hjertet. Lad være med at tænke så meget over, om tingene lyder rigtigt, når du skriver første udkast til takketalen. Du kan altid rykke rundt, slette, tilføje og omformulere, når du har fundet de gode minder frem. giv en god oplevelse til konfirmanden fra DuGlemmerDetAldrig.dk

Husk at øvelse gør mester. Et rigtigt godt råd er, at du stiller dig foran spejlet, eller beder en anden person om at være prøvekanin, og så øver din takketale. Det giver tryghed at vide, at man har øvet sig, og det giver også mod til at rejse sig og holde talen, når du sidder ved det store bord.

Det er altid en god ide at skrive talen ned på papir i stikord. Hvis du har det bedst med at have hele talen med, kan du opdele den i temaer og fremhæve nøgleord. På den måde bliver det lettere at undgå bare at læse det hele op.

Når du holder talen, skal du tage det roligt. Husk det er ikke farligt at holde tale, og dine forældre vil helt sikkert kunne lide den. Som ung teenager er det som udgangspunkt ekstremt pinligt at være midtpunkt, især når man skal rejse sig op og holde en tale til sine forældre. Det er i orden at blive genert, men lad være med at fjolle og fortælle grænseoverskridende pinlige historier.

Pas på med ikke at gøre talen for lang. Du skal jo være sjov og ikke trække det i langdrag. Længden på din takketale kan selvfølgelig afhænge af, hvor meget du har på hjertet, men generelt skal man ikke at trække talen ud.

En anden god ide er at kombinere talen med en sang, som du sender rundt til slut i talen. Det er for mange unge talere en god hjælp at have en PowerPoint med billeder med, når du skal holde talen. Dette vil gøre, du kan se på billederne frem for alle gæsterne.

Til en konfirmation hører sig gerne en form for underholdning til. Hos event zonen kan man finde mange sjove, og alternative underholdningsmuligheder, som kan bookes til et festligt indslag til konfirmation. se muligheder her. Book underholdning online


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.