Hjem » Barnedåb

italienske navne

Hvad skal barnet hedde? Dette spørgsmål bliver alle forældre stillet overfor, når det lille barn kommer til verden. Navnemoden er meget svingende, og det er meget forskelligt om navnene skal være gamle, moderne, udenlandske eller hvad der lige er in, når netop dit barn skal navngives.

I nyere tid er der en tendens til, at navnene blive præget meget af udenlandske navne. Her vinder især de italienske navne ind. Du kender sikkert små børn med navne som Philippa, Maria, Sofia, Anna eller drenge med navne, som Theodor, Frederico, Mauro, osv.

Moderne navne

Generelt kan man om italienske navne sige, at pigernes navne ofte ender på a og drenge navnene ofte ender på o. Vil du derfor gerne give dit barn et italiensk klingende navn, kan du selv forsøge at sætte a eller o bag på og skabe et unikt navn til dit barn.

Grunden til at de italienske navne også er populære er ud over, at de lyder flot, også signalerer lidt af den kultur og personlighed, som man oplever italienere har. I det moderne samfund er navnet meget mere end blot et navn. Der følger forventninger med til navnet, og dette er mange forældre bevidste om i dag.

Når man som forældre skal vælge navn til sit barn, kan det være svært, for nogle, mens andre let finder det rette navn til barnet. En ting er sikkert et navn skal barnet have, og når det døbes, fastsættes navnet for barnet

Dette er også grunden til at barnedåben ofte er højtidlig og især den kirkelige handling er med til at udstrege dette. Til selve dåben er der ofte en kirkelig handling, som mest er en symbolsk handling. Her har fadderne en stor rolle, da de i princippet godtager gud for barnet, til det selv kan sige ja ved konfirmationen. Dette gør også at dåben er en stor dag. Find ideer til dåbsgaven her.

Skriv en kommentar!

Skriv en kommentar nedenfor, eller trackback fra din egen hjemmeside. Du kan også tilmelde dig disse kommentarer Via RSS

Vær sød. Ordentligt sprog. Hold dig til topic. Ingen spam.

Du kan bruge disse tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne blog bruger Gravatars. Vil du have dig eget billede ved din kommentar? så opret en bruger på Gravatar.