Home » Fest

Idéer til temafest

Idéer til temafestEn temafest er altid en fantastisk måde at lave en uforglemmelig fest på, uanset alderen på gæsterne  eller anledning den holdes i. Som gæst husker man bare en temafest meget bedre end en almindelig fest. Det kræver selvfølgelig god planlægning både for dig og dine gæster at gøre temafesten god, men hvis alle gør en indsats, bliver det helt klart årets fest. Kostumer til voksne

Hvis du er klar til at holde en temafest næste gang, du holder fest ,kan du i denne artikel læse om gode ideer og råd til, hvordan du får stablet en uforglemmelig fest på benene. Du kan finde utallige festtemaer at vælge imellem, det er blot at gå i gang med at lede og lade dig inspirere. Kun fantasien sætter grænser.

Skab en gennemført fest i et unikt miljø

Når du arrangerer en temafest, skal du tænke på, at temaet skal være gennemført. Du skal skabe et miljø, hvor dine gæster bliver ført ind i en anden verden,. Gæsterne skal udklædes, og hermed bliver den karakter, de er udklædt som, selve underholdningen til denne særlige aften.

Du skal derfor tænke på alt til temafesten og gå altid i gang i god tid for der er rigtig mange sjove temaer at vælge imellem, når du først åbner døren til denne verden Du skal finde alt lige fra udklædningsstøj, parykker, hatte, duge, tallerkener, glas, konfetti, papfigurer, guirlander til personlige bannere, balloner og masker og selvfølgelig udvælge netop det, du skal bruge.

Det der kendetegner en god fest generelt, er en god anledning til at holde den, for eksempel en rund fødselsdag, et bryllup eller andet, og her skal du huske at pyntet og bordkort selvfølgelig afspejle temaet eller formålet med festen. Hvis du f.eks. har valgt at holde en Western fest, så vil eksempelvis et stykke træ eller et gulnet stykke papir med et skudhul i være et godt bordkort. Hertil kan lave pynten i lokalet med store træ tønder, ligge afskudte patronhylstre og en spyttebakke på bordene. Bordpynt kunne være kaktuser til dette tema.bliv inspireret og find alt til din temafest Kostumer til voksne

For at indføre gæsterne i miljøet allerede inden festen, skal invitationen signalere dit temaet, og her skal du gøre det klart, hvis du forventer, at gæsterne møder op udklædte. Når du pynter op til festen skal du huske både haven, vinduerne og hoveddøren, for at give gæsterne en fornemmelse af, at nu kommer de ind i en unik verden. Du skal selvfølgelig, som vært gøre rigtig meget ud af din egen udklædning og kostume.

Hvis du ved at der kommer gæster som har det svært med at klæde sig ud så vær forberedt på dette. Det er en rigtig god ide, at du altid har et lille lager af ekstra skæg, hatte og kostumer til gæster, som evt. kommer uden udklædning.

Til udsmykningen kan du finde utrolig meget inspiration i netbutikker eller hobby forretninger, som decideret handler med udklædning og ting til temafester. Har du et stort rum, kan udsmykningen hurtigt løbe op. Her kan du med fordel bruge store oppustelige balloner eller andre oppustelige figurer, som fylder godt i rummet. Der er en meget nem måde at pynte op på, og bruger du for eksempel helium balloner, kan du gøre rummet væsentligt mindre, da de fylder godt i festlokalet og virker imponerende på gæsterne. Herudover kan man ofte købe hele vægdekorationer og skabe for eksempel en strand i rummet eller skabe et helt landskab langs væggen.

Du kan også købe mange oppustelige ting, som matcher netop dit tema. Disse vil, som ballonerne fylde rummet godt ud. Oppustelige palmer, dyr eller musik instrumenter er billige og sjove som pynt til din temafest.

Få inspiration til din næste temafest her

Hvis du vil holde en temafest, som et lande tema skal maden og drikkevarerne passe til landet. Oppyntningen er ofte de nationale flag, farverne på bordene er landets farver og udklædningen kan være en nationaldragt. For eksempel kan du holde en japaner fest med lanterner, sushi og kimonoer, en mexicaner fest med pinata’er, tequila og sombreros eller Spansk fest med vin, tapas og tyrefægtere. Kun fantasien sætter grænser. 

Et andet sjovt tema er årstalsfesterne.  Med en tidsperiode kan du skabe for eksempel et 80’er miljø med mad, drikke og musik fra perioden. Oppyntningen er periodens stil, farver og ikoner, og udklædningen er det mest stereotype tøj, du kan finde fra perioden.

Er du mere til et sjovt tema, kan du også finde mange spændende muligheder. Hvorfor ikke holde en gangster fest, en piratfest, en landbrugsfest, cowboyfest eller en drinksfest?  Du kan også lave en omvendt fest, hvor gæsterne skal møde i nattøj, have natmad danse og feste spise dessert, hovedret og forret. Eller en temafest med titlen ”kom som du så for 20 år siden” , ”kom som dine forældre for 20 år siden” eller ”kom som dit idol”.

Der findes mange andre muligheder for at lave andre temafester. Det er som sådan kun fantasien, som sætter grænsen. Held og lykke med din fest, som kan blive en rigtig god oplevelse for alle inviterede.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.