Home » Fest

ideer til studenterfest

Studenterfest er en helt særlig fest, hvor familie og venner kommer til et afslappet arrangement, for at fejre en eksamen. Når sidste eksamen er veloverstået, samler man per tradition den studerende, for at fejre, at det unge menneske nu skal videre i sit voksne studenterliv.

Mange vælger at holde studenterfesten, som en havefest, da de sidste eksaminer ofte er færdige i juni måned. Man kan selvfølgelig ikke altid kan regne med det danske vejr, og der er forskellige traditioner for hvordan og hvor studenterfesten holdes. Det kan være hjemme i privaten, i haven med telt, i et forsamlingshus eller lignende.

Til en student skal der ofte en helt unik gave til. Her kan en rigtig gode gaveide være at give en helt særlig oplevelse. Find inspiration til studentergaven her DuGlemmerDetAldrig.dk

Ideer til studenterfest menuen

Som oftest til en studenterfest får studenterhuen en bestemt farve, alt efter hvilken linje og uddannelse man har afsluttet. Er det en gymnasial uddannelse, er huen rød, og er det en handelseksamen er huen blå. Disse farver bør gå igen i borddækningen, da det jo er oplagt, at op pyntningen afspejler studenten, som man fejrer.

Da en studenterfester er meget uformel og uden de store taler, bør menuen også afspejle dette. Mange vælger at lave en buffet, hvor der er forskellige retter med mad til hver smag. I sommerperioden er det oplagt at lave en grillbuffet, med lækkert tilbehør, da man som vært slipper for at stå i køkkenet hele aftenen.

Antallet af gæster er meget svingende og det er forskelligt, hvor meget mad der skal laves. En ting er vigtigt, og det er at sørge, for om man som vært er tilgængelig for gæsterne, og nyder dagen. Derfor kan det være en god ide at bestille udefra.

Mange vælger at servere champagne, vin, øl og sodavand til festen. Da studenterfester er for unge mennesker, kan man også vælge senere på aftenen at lave en cocktailsfest som giver studenterfesten et twist. De unge vil elske at feste med en Moijto, brandbil, filur, pina colada i hånden.

Studenterfesten skal planlægges i god tid, og der er både fester, hvor de studerende kommer rundt med hestevogn, hos forældrene, og en særlig festaften hvor man inviterer familie og venner.  Når eksamen er  overstået holdes der translokation. Efter denne fest på skolen bliver alle studenterne kørt rundt i byen i hestevogn, hvor de får et lille traktement hos forældrene. Her er pindemadder en rigtig god servering, for maden må ikke være for tung.

Studenterfest i haven.

En god studenterfest i høj solskin, skal fejres i haven, for her får man det uformelle udtryk denne fest skal være. Rammen omkring en god studenterfest er glæde, og dette skal også afspejle sig både i maden, tøjet, håret osv.

I dag holdes mange studenterfester i haven på terrassen og ved større selskaber i festtelte. En studenterfest uden den danske åbne himmel en varm juni dag er helt unik, og man kan virkelig slappe af, når man sidder og nyder den livet og den spirende ungdom.

Til en studenterfest vælger mange at møde i afslappede sommerkjoler, pæne shorts og meget andet sommerligt tøj. Man skal dog stadig huske at sommerkjolen gerne må skille sig ud fra mængden ved at vælge en kjole i nogle flotte farver.

En studenterfest i haven eller i et festtelt medfører, at gæsterne ved, hvad de skal have på af tøj, da man jo godt kan komme til at fryse i juni måned, hvis man sidder udenfor. Hav eventuelt nogle billige varme tæpper klar, så gæsterne har det komfortabelt hele aftenen og natten.

Ligeledes er det god ide, at gøre opmærksom på, at man skal være ude i invitationen, så gæsterne tænker praktisk, for høje stiletter duer ikke på en græsplæne. Man kan sagtens være smart ,selvom man er klædt praktisk, det gælder om at finde noget tøj og en stil, som passer til lejligheden.Book underholdning online


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.