Home » Artikler, påske

Ideer til påskefrokost

Den traditionelle påskefrokost, som vi kender den, byder på hygge, sild og æg med familie og venner. Traditionen tro bliver der også drukket påskebryg, og snaps til silden, men hvorfor ikke prøve en ny påskefrokost i år, hvor du virkelig kan overraske dine gæster? Du kan i denne artikel få inspiration til påskefrokosten.

Et flot påskebord.

Når man skal holde en god påskefrokost, skal man gøre noget ekstra ud af bordpyntningen. Et flot bord indbyder til hygge, og kan man lede gæsternes tanker hen på påsken, er det en rigtig god ide, at tænke dette med ind i borddækningen.

Et påskebord, skal hovedsageligt dækkes op i gule og lysegrønne farver, der symboliserer farverne, vi traditionelt forbinder med påske og forår. Det er en god ide, at bruge små buketter med gule blomster, for eksempel er påskelinjer flotte. De kan stilles i vaser eller kurve på bordet, som bordpynt.
Dekorationsshoppen

Man kan også være mere kreativ og lave små kurve eller reder, hvor man sætter små liljer i med æg, som man selv har pustet og malet. Til et påskebord, kan man traditionelt med tænke æg, små påskekyllinger og anden traditionel påskepynt. Hvis man får mange gæster til påskefrokosten, kan man godt undvære tallerkener, som skal vaskes op. i stedet kan man nyde dagen med sine gæster og dække op med paptallerkner og plastikkrus. Påskefrokosten er en hyggelig, og uformel begivenhed, og dette må dit bord gerne signalere

Mad ideer til påskefrokost

Hvis man skal have få gæster på besøg til påskefrokost, kan man bruge tid på at lave maden selv. Til en traditionel påskefrokost bord, skal man ofte have æg, og sild med. Man kan lave maden, som en tapas bestående af forskellige ægge og fiskeretter, hvor gæsterne får forskellige smagsprøver af de lækre påskeretter, flot anrettet.

Skal man være mange samlet til påskefrokosten, kan man vælge at lave en buffet med traditionelle og nye spændende påskeretter. Når man har mange gæster samlet, er det nemmest, at servere maden som buffet på et separat bord, da man vil opleve maden fylder lige rigeligt på selve spisebordet.

Til et traditionelt påskebord laver mange tre retter, som serveres med nogle timers mellemrum, så man kan få lov til at slå mave, før næste ret serveres. Den første ret er næsten altid et stykke rugbrød med diverse fisk eller æggepålæg. Her kan man bruge sild, æg og rejer, tun, lune frikadeller, varm leverpostej, hønsesalat og andet.

Næsten alt er tilladt på påskebordet. Dog er der tradition for, at den skal indeholde æg, kylling eller lam, så du skulle have god mulighed for, at finde et væld af opskrifter.  Til dessert bruger man ofte kiks med forskellige slags oste. Hertil serveres vindruer, rød peber, grøn peber osv.

Påskefrokostens drikkevarer

Ifølge det gamle ordsprog, hedder det sig, at “silden skal svømme”, hvilket betyder at man skal have en snaps til første ret på påskebordet, ofte til silden. Mange bryder sig ikke om snps af unge mennesker, men får man et selskab med mange ældre snapsedrikkere kan man selv forsøge at variere snapsen med forskellige frugt og smagsstoffer.
Dekorationsshoppen

En anden vigtig drikke vare til påskefrokosten er påskebryggen, som er en god øl brygget særligt til påske perioden.  Her kan man også servere forskellige slags påskebryg, da man i dag kan købe mange spændende special øl. Almindelige øl kan naturligvis også serveres, da begge dele drikkes hele påskefrokosten. Til desserten servere man kaffe og en likør hvis dette foretrækkes af dine gæster.

Hvis der er børn med til påskefrokosten skal man huske nogle sodavand eller noget saftevand. Mange voksne vil også gerne have en sodavand eller dansk vand i stedet for øl. Man serverer også vin til nogle frokoster men oftest er det med påskebryg, som er traditionel.
Dekorationsshoppen

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.