Home » påske

Ideer til påskeferien

Påsken har mange traditioner, det ved de fleste. Samtidig er der gennem tiden udviklet påskelege, som er sjove for børnene, og disse hænger alle sammen med de ting man eller spiser og laver i forbindelse med påsken.

Påskeferien står for døren, og det er skønt at kunne holde en uges ferie med familie og venner. Påsken byder traditionelt på gode frokoster, og hygge med familien, men nogle gange kan tiden godt være lang, hvis der ikke har nogle ideer til, hvad man skal få tiden til at gå med ud over at spise og drikke påskebryg.

For at undgå at påsken bliver lang og kedelig kan du her få inspiration og sjove ideer til små og sjove oplevelser, man kan lave selv eller sammen som familie i påskedagene.

Påske sjov for hele familien.

Påsketraditionerne i Danmark byder blandt på lege, hvor man koger æg og spiser dem. For at lave en sjov påskeleg med børnene kan man koge nogle æg, og lade børnene dekorere dem. Hvis man ikke spiser ægget med det sammen, skal man pust æg i stedet og forsøge, at pust æggehviderne ud af skallen.

At puste æg er for ældre børn, og kan være svært. Man skal selvfølge spritte ægget af, prikke hul og så kan der pustes. Man skal spritte ægget af for at undgå salmonella. Man kan ikke skolde æggene med kogende vand, for så kan æggene ikke pustes, da hviderne vil stivne. Når der skal pustet skal hullet være så stort som muligt, for at gøre det nemmere at få æggemassen til at løbe ud.

En anden leg med påskeæg, kan være trille æg legen. Her skal man koge ægget , så det er helt hårdkogt og herefter skal det afkøles. Spillet går ud på, at man tager en snor, eller et langt sjippetov eller lignende, og lægger ud, som en streg på et glat underlag. Herefter får børnene ca. 3 æg hver, og skal nu forsøge at komme tættest på snoren/stregen. Det er en god idé at farve æggene, så man kan kende dem fra hinanden. Se de mange gode last minute tilbud på poolhuse fra Luksushuse.dk

Når man farver på æggene kan man med fordel farve med vandfarve, da det ofte er nemmere især for de helt små børn. Legen er også sjov, hvis man har en udendørs bakke i haven, som æggene kan trille ned ad.

Æggeløb er også en sjov påske leg, som kan leges af både voksne og børn. Her skal man bruge hårdkogte æg og alle deltager får et æg og en spiseske i hånden. Man skal nu bruge en bane, som f.eks. markeres med en streg / sjippetov i hver ende.

Æggeløbet er sjov, hvis man for eksempel vil dyste familie mod familie, da man skal lave to hold eller flere til legen. Når første mand på holdet er klar skal man på samme tid løbe, så hurtigt man kan fra start til slut med ægget på skeen. Taber man ægget, skal man hen til start linjen og starte om igen.

Haren har gemt dine æg legen er især for de helt små børn. Her kan man gemme kogte æg eller chokolade æg i haven, og lade børnene finde dem. Det er en sjov ide, at sætte bogstaver eller sætninger på æggene og så skal børnene finde en kode til sidst, inden de spises.

Påsken forbindes stadig med gækkebreve, og disse er utrolig hyggelige at lave sammen med børnene. Mange børn klipper, maler og farver, nogle utrolig flotte gækkebreve, som kan sendes til bedsteforældre og andre gode venner, som måske vil kvittere med et lille chokoladeæg, hvis de ikke gætter afsenderen. Se de mange gode last minute tilbud på poolhuse fra Luksushuse.dk

Rejs ud i påsken.

Hvis man i påsken trænger til noget sol og varme er det en god ide, at rejse ud. Hvis man gerne vil på skiferie kan man tage til Norge eller Sverige, og nyde sneen, kulden, langrend og nogle dejlige påskedage med familien.

Påsken er traditionelt en lang ferie og det er blevet mere og mere naturlig for mange familier, at rejse ned i varmen. For at finde et land der er varmt nok til at bade i havet i. Skal man nok kigge efter Egypten, Østen eller de Kanariske øer. Andre turister steder er også dejlige i påsken, men kan være for kolde, især hvis man rejser med børn som gerne vil bade. Se de mange gode last minute tilbud på poolhuse fra Luksushuse.dk


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.