Home » Konfirmation

Ideer til konfirmationstøj

En konfirmation er en hyggelig festdag hvor man fejer, at et ungt menneske, siger ja til gud. Dagen er ofte ikke højtidelig men der er alligevel mange forventninger og traditioner, forbundet med denne dag. En af de ting der er traditioner omkring til konfirmationen er selve tøjet.

Når man skal til en konfirmation, som gæst kan man frit vælge noget flot og festligt tøj. Her skal man ikke tænke gallatøj, men almindeligt smart tøj, som passer til en festlig dag. For kvinder vil man oftest vælge en flot kjole, kort eller lang, som det passer personen bedst. For den mandlige gæst er der forventning om et pænt habitsæt, men ikke over i smoking galla sættet.

Billigt Konfirmationstøjet

Tøjbudgettet er ofte en stor post, når man skal holde konfirmation. Her kan man med fordel se sig godt for, og bruge nogle af de rigtig gode net butikker til at finde det helt rigtige sæt til både pige og drenge konfirmanden. Man kan bestille tøjet hjem og få det byttet hvis det ikke passer.

Dette betyder, at konfirmanden stille og roligt kan vælge sit tøj, uden at skulle slæbes gennem mange forskellige butikker i flere dage. På samme måde kan man spare en del på anden dags tøjet ved at finde de gode tilbud på tøj til hele familien online.

Gældende for tøj til konfirmationen er ofte, at tøjet skal være festligt, men ikke gallatøj. For selve konfirmanden skal pigerne i en flot hvid kjole, da dette er klassisk. For drengene er et flot jakkesæt klassisk, men i dag se man mange nye muligheder, når det gælder tøj til konfirmationen. Konfirmationstøjet kan for nogle være svært at finde men her kan du få nogle ideer til, hvorledes det kan gøres til overkommelige priser, og hvordan man kan få en hyggelig dag ud af det.

Ideer til konfirmandens festtøj

En god ide er at besøge flere butikker og hold også gerne mulighederne for nethandel åben, da man her kan spare en del penge på tøjet til konfirmationen. Konfirmationstøj til drengen kan ofte kræve lidt mere det tid, men kan også være nemmere end til pigen. Konfirmationstøj skal ses og prøves, og mange internet butikker, tager gerne tøj retur der ikke passer eller bytter til nyt.

Hold tøj budgettet til festen.

Når konfirmationen står for døren, er en af de store punkter på budgettet tøjet. Der er ingen tvivl om, at konfirmations tøjet til de unge mennesker skal udvælges med stor omhu, og med god vejledning og rådgivning i de enkelte butikker. I dag vil de konfirmanderne i høj grad gerne selv være med til at vælge deres tøj, og det er ikke altid, at forældrene er enige. Kompromisser kan være svære at nå, og her kan en tredje part nemlig salgsassistenten komme på banen.

Konfirmationstøjets udvikling

I forrige århundrede brugte man sorte konfirmationskjoler. I de første årtier af det 20. århundrede blev dette lavet om til hvide kjoler, som langsomt blev almindeligt, og i dag ser man ingen sorte. Samtidig med at konfirmationskjolerne ændrede farve, blev de også kortere indtil årene før og efter 2. verdenskrig, hvor den lange kjole kom på mode igen til særlige lejligheder

Tidligere var det, ofte brugte klassiske sorte jakkesæt til drengene, og dette var tradition, at det havde drengene på til konfirmationen, men i dag er der ingen specielle regler for konfirmandens tøj. I de seneste år er det ofte blazere, i flotte farver, og modeller som vælges. Her til følger ofte en flot skjorte og med slips og et par seje jeans

Dit konfirtionsstøj skal være personligt

Sammen sætningen af en hvid blazer til mørke jeans er meget udbredt , og ofte bliver der sat lidt kulør på med et farverigt slips og et sejt bælte. En anden udgave til konfirmandens tøj er en åben skjorte uden slips, hvilket også er med til at gøre det hele lidt mere afslappet.

Drengenes påklædning er oftest afslappet, hvilket understreges af, at de enten ikke bruger slips eller, at slipset bliver bundet lidt løst, og her ser man også, at den øverste knap i skjorten står åben. På Internettet kan man hente meget inspiration til konfirmandens tøj, hos nogle af de førende modehuse og tøjbutikker online.Fashionland – Tøj ham

Man kan sagtens bestille det hele på nettet, og få leveret til døren. Skulle tøjet ikke passe, sendes det retur, og man kan få nyt leveret. Man har altid fortrydelsesret på tøj, købt i online butikker. Mange tror fejlagtigt, at man ikke kan annullere net køb, men det kan man godt, og man har altid de samme rettigheder.

En ting er vigtigt at respektere som forældre til konfirmander. De skal have lov til at få deres eget præg på deres konfirmationsstøj. Førhen var normen omkring konfirmandernes tøj, at de fleste af piger bar en enkel hvid kjole med passende ærmer og en tækkelig udskæring, eller alternativt en nederdel og en hvid bluse, eventuelt med et skærf.

Drengen derimod var i sort og hvidt jakkesæt, og der blev ikke lavet det store nye ud af det. I dag er det helt anderledes, og drengen klæder sig efter moden.

Moden har for drengenes vedkommende i nogle år været cowboybukser og en rullekravebluse, eller en trøje, der skulle være af god kvalitet, men flere er igen begyndt at bruge mørkt tøj, ja nogle steder smoking. Mange gange kan drengene, som regel godt bruge deres konfirmationsstøj ved senere lejligheder, dette er dog nærmest umuligt for pigerne.

Valget af tøjet er det synlige symbol på, at man i forbindelse med konfirmationen overskrider skellet imellem barndommen og voksenlivet, og dette har det altid været. Derfor betyder tøjet også så meget i dag, og det er vigtigt, at børnene får nyt tøj til denne lejlighed.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.