Home » børn

Ideer til indretning af børneværelset

Et flot, inspirerende rum til barnet er noget de fleste forældre ønsker at give sine børn. Med lyse farver, sjovt legetøj og ikke mindst baby og udstyr til rummet til barnet, der matcher barnets udvikling, kan man med sikkerhed lave et rum der vil glæde både forældre og børn.
Når et barn leger og sover i et indbydende værelse, får barnet lyst til at lege mere på her, og dette er med til at skabe en god trivsel for dit barn. Et rum til barnet skal afspejle barnets sind i indretningen, derfor er valget af baby og udstyr til værelset vigtige.
Et legeværelse er meget mere end blot møbler, lamper, gardiner, billeder osv. Baby og udstyr til børneværelset skal skabe plads til leg. Man skal derfor, når man vælger møblerne, sørge for at løbebørnemøbler, der er passende til barnets højde og motoriske muligheder.
Møbler til børneværelset skal bære præg af, at det er til børn og passe til børn. Rummet til barnet er først og fremmest et sted, hvor barnet skal kunne lege og sove. Dog bliver et børneværelse med alderen også et fristed og et rum, hvor barnet kan slappe af, finde ro og lege i tryghed.

Ideer til indretning af børneværelset
Allerede inden barnet bliver født, er det en gode ide at begynde at indrette barnets rum. I planlægningen af, hvilke baby møbler, der er brugbare til at starte med, skal man huske at værelset i starten ikke bliver brugt ret meget.
I de første leveår vil babymøblerne, derfor ofte være nogle der kan flyttes rundt i huset, så de kan være både i stue og i køkkenet, for det lille nyfødte er tæt på de voksne i starten. Det betyder, at babyting, kravlegårde, gyngestole, legebokse osv. skal være funktionelle og gerne på hjul, så de kan skubbes rundt i huset.
Dette er heldigvis nemt at finde i dag og ofte findes der nye spændende typer af babymøbler, som kan passe netop ind i den mode der er lige nu. Start altid med at købe en vugge til babyen med det samme. Vuggen er barnets seng i de første måneder, og vuggen er det sted, hvor barnet sover trygt.
Udvalget af vugger er mange og i dag kan man købe vugger, med forskellige funktioner. Nogle kan stå på gulvet, nogle har hjul på, så vuggen kan bringes rundt i huset, og andre vugger kan sættes i en krog i loftet. Alt efter hvor meget plads man har i sit hjem, kan man vælge en vugge, som passer lige ind.
Et andet vigtigt ting er et puslebord. Man kan få dem væghængte til små rum, hvor der ikke er meget plads, og hvor de skal være praktisk til bleskift. Man kan også få pusleborde med ekstra opbevaringsplads til at gemme tøj i, og her vil man kunne bruge puslebordet til opbevaring også.
I takt med barnets udvikling, vil der være krav til nye møbler til barnet. Når babyen begynder at kravle, er det en rigtig god ide, at anskaffe en kravlegård. Kravlegården skal være tilpas stor, så barnet kan have legetøj med i den, kunne trille rundt, lege osv. Ud over kravlegården kan man i dag finde flotte inspirerende legetæpper, som kan hjælpe barnet med at aktivere sig.
Ideer til udstyr til værelset til barnet
Når barnet bliver ældre, skal der nye møbler til, og her kan man købe nye funktionelle ting til værelset der er mere modent. Når man køber møbler til børn, er det vigtigt, at man ikke køber store, tunge møbler, som fylder hele værelset. Der skal være plads til leg på gulvet og det er derfor vigtigt, at barnet nemt kan flyttes rundt. Gulvpladsen skal helliges barnets legemuligheder.
Udstyr til rum til barnet fås i dag i alle designs. Man kan vælge møbler lavet som voksen møbler i børnestørrelse eller lette møbler i friske farver, der er med til at inspirere til leg. Det er altid vigtigt, at huske barnets egne ønsker, når man køber udstyr til rum til barnet. Rummet skal indrettes så det er hyggeligt, sjovt og rart at lege i.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.