Home » Fest

Ideer til festlege

Idéer til festlegeEn fest kan ofte tage en meget sjov og morsom drejning, hvis man som vært eller gæster disker op med et festligt indslag til festen. Det kan selvfølgelig være en sang eller en tale, men hvorfor ikke tænke lidt mere utraditionelt og lave en sjov fest leg, som får hele selskabet aktiveret. Det giver grobund for snak på kryds og tværs til festen og ofte meget sjovere fest.

I denne artikel får du mange sjove og festlige festlege til det voksne publikum, og når du prøver dem af, vil du opleve, hvor meget voksne faktisk nyder at lege. Festlege kan bruges til mange anledninger, hvad enten i holder en fødselsdag, bryllup, polterabend, julefrokost, eller fest på arbejdspladsen. Udvalget er stort, og du finder sikkert noget, der passer til netop den fest, du skal holde eller være gæst ved.

En utraditionel gave leg

Det er rigtigt underholdende at lave en gave leg, hvor man har indpakket en gave med små sedler, og herved går gaven fra en hånd til den, der har de egenskaber som efterspørges.

Hvis du vil lave denne leg som underholdning til for eksempel en 30 års fødselsdag, skal du pakke en gave ind i ensfarvet papir. På papiret skriver du for eksempel ” Til den med de længste fødder” , ”til den med det flotteste smil” eller ”til den med de rødeste ører”.

Pakken er pakket ind i mange lag papir, og den kommer til at gå fra hånd til hånd mellem gæsterne. Man skal altså give pakken til en i selskabet, som læser op, hvad der står, og herefter sender man den videre, til ham eller hende, man synes passer bedst til beskrivelsen.

Hvad du skriver på sedlen, er op til dig, og de gæster der kommer til festen. Hvis I ikke kender hinanden for godt, kan det være farligt at gå efter ”den med de største bryster” eller ”Den med den bredeste bagdel”. Kender I til gengæld hinanden godt, kan det netop være disse beskeder, der får gæsterne til at grine og more sig.Find gode gaveideer med CoolStuffs gavegenerator her!

Slip lattermusklerne fri

Du har sikkert hørt om konceptet bag et latterkursus, og dette er også en rigtig sjov fest leg, som ikke kræver så meget. Denne form for fest leg passer rigtig godt til polterabend, fødselsdage eller privat fester, hvor gæsterne kender hinanden godt.

Alle ved at latter er sundt og med til at give en god feststemning. Hvis du ikke selv er kompetent til at lave et kursus, kan du hyre en professionel til små penge. Et kursus kan tage alt fra 30 minutter til en time, alt efter hvad du ønsker. Det er et godt udgangspunkt for at ryste gæsterne sammen i et selskab.

Ofte vil et latterkursus ende i  det helt store grineflip, hvor deltagerne lige frem ligger på gulvet af grin. Husk, at du til denne fest leg skal bruge et godt med gulvplads, så alle deltagere kan være ude på gulvet samtidigt, samt bevæge sig lidt rundt. Resten af festen vil herfra være mere frit, og folk vil kende hinanden bedre på kryds og tværs. Book underholdning online

Pingvin fodbold

Pingvin fodbold er en leg, som skal spilles i en hal eller stort rum, hvor gæsterne kan rende rundt uden at banke direkte ind i hinanden. Det går ud på, at gæsterne skal spille fodbold på to hold mod hinanden, men med pap briller på, så man kun kan se ud gennem et smalt hul. Det betyder, at du som spiller, først ser din modstander, når det er for sent. Når du skal se, så bliver du nødt til at vende hele hovedet, og hermed er det for sent, for der står måske lige pludselig en spiller, som går efter din bold!

Denne leg er hyle sjov, men kan godt give lidt knubs, da man hurtigt bliver fuldstændig desorienteret. Hvis du ved, at gæsterne har vinder mentalitet og elsker at røre sig, er det en oplagt fest leg til en polterabend eller en rund fødselsdag.  Du skal bruge et sæt pap rør eller WC ruller til hver gæst, en elastiksnor og selvfølgelig en fodbold.

Body bowling

Body bowling er en sjov og festlig leg, som passer til en varm sommer dag. Du skal bruge to presenninger og ti flakser med vand. Legen foregår udenfor, og her skal du finde et område, som er plan og på græs. Ligeledes skal du bruge vand og sorte plastik sække, til de gæster der skal spille.

Når banen er sat op, skal du hælde en masse vand på, og så har en rutsche bane som bowlingbane. Nu skal et par udvalgte gæster så, i klædt sorte sække, repræsentere hvert sit hold og kaste sig hen i vandflaskerne, som en levende bowlingkugle. Ikke noget med at bruge hænderne, og gå altid efter en strike.

Er I til det lidt vildere og hurtige, og har I to træer med passende afstand, så kan i lave en Human Slangebøsse ud af en slange, og glemme alt om tilløb!

Du kan finde mange flere ideer til fest lege på Internettet. Det var blot et lille ud pluk. Hav en god fest.Køb de fedeste gadgets til pakkelegen eller gaven hos CoolStuff.dk

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.