Home » Fastalavn

Ideer til fastelavn

Fastelavnsfesten er en gammel tradition, og de fleste forbinder fastelavn med udklædning og slåen katten af tønden. Fastelavn har altid været børnenes fest, men i nyere tid er det også blevet de voksnes udklædningsfest.
Man vil gerne gøre noget ekstra ud af udklædningen og sminken til fastelavn. Festen er forbundet med mange traditioner, som bliver ændret, som tiden går. Man kan på nettet finde man tips og tricks eller generelle gode råd angående fastelavnsfesten, så man får den flotteste udklædning og oppyntning. Kostumer til børn

Ideer til fastelavnskostumet

Det er altid sjovt at klæde sig ud, og især små piger vil gerne være udklædt som askepot, prinsesse eller rockstjerne. Hvis man selv skal lave et kostume kan man med fordel spare en del penge på at gøre det selv. Fordelen er, at kostumet kan genbrugtes flere gange. I dag kan man købe billigt stof, sy en kjole eller nededel, og så pynte kostumet, som man synes det skal se ud.

Ud over et flot kostume er det en god ide, at have noget allergitestet ansigtsmaling. Ansigt maling skal være af en god kvalitet, så børn og voksne ikke får udslæt af det. Kostumet må gerne være nemt at tage af og på, da man i løbet af festen godt kan have brug for at smide et stort og varmt kostume. Dette vil helt sikkert blive en succes hos kammeraterne.

Man skal altid komme en god dagcreme i ansigtet før de sminkes til fastelavn. Sminken bliver meget lettere at fjerne og huden bliver mindre påvirket af diverse tilsætningsstoffer i sminken. Brug også samme creme til at fjerne sminken med igen, for det vil gå meget lettere og er mere skånsomt for ungernes hud.

Når man har købt en god ansigts maling, er det en god ide ikke at bruge de sorte sminkefarver, fordi de ofte skal bruges til at male overskæg, skæg, øjenbryn og så videre. Det kan i stedet anbefales rent økonomisk at bruge sværteprop, hvis ansigtet skal være helt sort

Her kan man bruge en korkprop fra en flaske vin. Start med at holde den over en flamme fra et lys, så den ene ende bliver sort. Herefter skal det køle et par sekunder, og nu kan man male, hvad er skal males sort. Det er let nok at få prop soden af med rensecreme og varmt vand. Kostumer til børn

Ideer til fastelavnsfesten

Fastelavnsboller er en fast del af fastelavnsfesten. Man kan selv vælge at lave fastelavnsbollerne, og traditionelt laver man to forskellige slags. Den ene laves af vandbakkelse og fyldes med fløde og syltetøj. Den anden laves af en bolledej med creme i. Det er meget forskelligt hvilken man vælger at servere.

En anden tradition er at slå katten af tønden. Hvis fastelavns festen er for voksne kan man springe dette over men de helt små skal ikke snydes for at slå katten af tønden. I stedet for at købe de dyre paptønder, kan man vælge at pynte en papirpose, fylde den med slik og hænge den op. Særligt helt små børn vil have nemmere ved at slå sådan en tønde ned.

Fastelavnsfesten fejres mange steder i dag. Hvis man ikke ved hvor man skal holde festen kan man sammen med familien eller blandt vennerne, finde en lokal fest for eksempel på et bibliotek, i en handelstandsforening, medborgerhuse eller den lokale sportsklub.

I mange dag intuitioner eller skoler fejrer man fastelavnsfest i dag. Børnenes fastelavn går mest ud på, at slå tønden ned og spise lækre fastelavnsboller. De voksnes fastelavsfest er til gengæld med festlig, og dette er en rigtig god anledning til at holde en tema eller udklædningsfest, hvor man kan udfolde sine kreative evner.

En anden tradition, som især mange børn holder fast i, er at gå fra dør til dør på fastelavns mandag, og synge fastelavnssangen. Det er en gammel tradition og børnene får belønning i form af penge eller fastelavnsboller, når de har sunget ved dørene

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.