Home » Artikler, Barnedåb

Ideer til dåb

Oplevelsen af at blive mor og far, er stor og dette fejres ved barnedåben, hvor man giver barnet et navn. Dåben er altid en hyggelig, højtidelig dag, hvor maden er afgørende, da udbuddet af lækkerier er vigtig.
Det at sætte et nyt lille liv i verden er en gave, og alle nybagte mødre og fædre vil opleve, at et lille barn medbringer mange nye ting, som de skal ordne og forholde sig til, når barnet er kommet til verden. Noget af det første er at give barnet et navn. Dette vil for nogle give sig selv, for andre forældre kræver det større enighed og kompromis.
Planlæg barnedåben
Når navnet er på plads, kan man begynde at planlægger dåbsfesten. Nu skal man som forældre beslutte om barnet skal døbes i kirken, eller om man vil holde en navngivningsfest, uden de mange kristne traditioner, der er forbundet til kirken.
En ting er sikkert, maden er afgørende til en barnedåb, for dagen er præget af hygge, spisning og snak. Det er en rigtig fin ide at begynde med at lave et budget for dåbs festen, så man kan lave et overblik over, hvor mange penge, man skal holde sig indenfor.
Dåbsmaden skal være en symfoni af lækkerier. Man kan vælge at lave maden selv, men for at nyde dagen anbefales det at bestille maden udefra. Som forældre er man ofte optaget af det lille barn, gæster og for at nyde festen, skal man give sig selv så meget fri som muligt på dåbsdagen. Det kan derfor være en god ide, at finde en, som kan ordne dåbsmaden og stå i køkkenet for en denne dag.
Mange vælger en menu med buffet, da det er muligt for gæsterne at gp mere til og fra her. Mange vælger at invitere andre børn med til festen og en buffet er nem for de små, der kan have svært ved at sidde ved bordet i længere tid. Find din dåbsgave her
Til en buffet til barnedåb kan man vælge mange sammensætninger. Mange vælger en menu med velsmagende kød og tilbehør eller en buffet med skær selv kød og lækre tilbehørs retter, som er nemme at servere. Man kan sagtens lave noget af dåbsmaden selv, eller blot desserten, hvis man gene selv vil sætte et præg på lækkerierne til dåben.
Mange beslutter til dåben at bestille en fast menu hos et cateringfirma, som leverer mad ud af huset. Man kan derfor finde nogle lækre sammensatte menuer, som er lavet specielt til dåbsfesten. Dette er nemt og også billigt, og mange gange ankommer måden på serveringsfade, som bare skal ind på et buffet bord nemt og klar til gæsterne.
Husk at nyde dagen og gør den så nem som mulig for dig selv, og barnets nærmeste. Dagen er hyggelig og går stærkt, derfor skal den forberedes i god tid og man skal vælge mad og borddækning der passer netop til dig og dit barn.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.