Home » børn

Ideer til børneværelset.

Når man skal finde nye ideer til et børneværelse, oplever mange forældre, at det kan være svært at forene barnets væremåde, med den nyeste form for indretning til et børneværelse. Barnets værelse skal skabes, så det passer til dit barn, mere end det skal være stilrigtig for forældrene. Et indbydende rum til barnet er med til at skabe mulighed for god trivsel for dit barn, men det skal indrettes så der er plads til leg, sjov og hvile.

Når værelset laves, er det en god ide at indkøbe møbler, lamper, gardiner, billeder med farver, da dette ofte inspirerer til leg. Udover friske farver er det en god ide at købe passende børnemøbler, fantasifulde stickers til væggen, og flotte inspirerende stole, tæpper osv. Muligheden for at skabe værelset efter dit barn er både mange, sjove, og ofte skaber det stor glæde hos dit barn. Generelt er det godt, at dit barns værelse er præget af at være indrette til børn. Småfolk sengetøj i baby, junior og voksen
Ideer til indretning.
Når man skal lave et værelse, er det afgørende, at det er lavet, så barnet kan se sig selv i det. Børnene skal selv have kontrollen over deres rum, og her vil mange forældre, opleve, at de er nødt til at gå på kompromis i forhold til en moderne smart indretning.
Et rum til barnet, skal være et fristed, og dette skal der tages hensyn til, når værelset laves. Man må aldrig lave et værelse med store, ikke funktionelle møbler, som hindrer et barns leg. Møblerne skal være lette, gerne med hjul under. Man kan altid friske værelset op med farverige puder og tæpper, der indbyder til leg ved både borde og på gulvet. Småfolk sengetøj i baby, junior og voksen
Når man indretter et værelse til sit barn, skal man huske, at barnet skal have plads til pause i legen, uden det hele skal ryddes væk, når det skal spise eller sove. Lav i stedet en mulighed for at legetøj kan lægges på reoler, hylder eller i lækre kasser, så det hurtigt kan komme frem igen, og legen kan fortsætte.
Indret gerne børneværelset, så barnet kan bruge sin fantasi. Mange børn er rigtig gode til at bruge deres fantasi, og et værelse med inspirerende figurer indbyder til dette. Dette kan man for eksempel gøre ved at pynte op med plakater, wallstickers, og andre fantasifigurer, der ved deres tilstedeværelse, kan styrke barnets fantasi.
Find det rette lys
Det er altid vigtigt, at finde de helt rette lamper, der kan skabe netop det lys der er brug for på værelset. Meget leg på et værelse foregår på gulvet, i hjørner, i huler, og i små kroge. Når man laver et rum til barnet, er det derfor vigtigt, at lyset i rummet er tænkt ind i dette. Man kan få lamper i alle forskellige former, og børn finder hygge i lamper, der er lavet med deres ynglings figur.
Når man vælger lamper til rum til barnet, er det en god ide at finde en loftlampe med et blødt lys, der ikke skærer i øjnene. En god loftlampe må ikke sende et direkte lys ud over værelset, men skal skærmes af en lampeskærm. Hvis lyset skærer barnet i øjnene, vil det hindre legen. På samme måde skal det være muligt, at rulle et gardin for, hvis sollyset står ind i værelset.
Ved skrivebordet eller tegnebordet, er det vigtigt med en god lampe, der giver et direkte lys. I dag behøver en skrivebordslampe ikke være kedelig. Man kan få dem i mange udgaver med figurer fra barnets verden. Det vigtigste er dog, at den giver det rette lys efter hensigten.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.