Home » Uncategorized

Ideer til borddækning til barnedåb

Som nybagte forældre er dåben en helt særlig dag, hvor alt skal være helt perfekt. En stor del af barnedåben er, glæden ved at samle den nære familie og fejre barnet på en hyggelig og smuk måde.

Når man skal holde barnedåb skal festen symbolisere babyens køn, hvilket gøre si de farver der vælges. Er det en pige kan man med lyserøde og røde farver symbolisere lykkebringende kærlighed. På samme måde kan den lyseblå farve hos drengebarnet symbolisere lykkebringende troskab.

Pynt til barnedåb.

Udover farvevalget, som ofte giver sig selv, efter barnets køn kan man med blomstervalget til bordet bryde farven med nogle smukke hvide blomster, som passer til de fleste borddækninger.

Til borddækningen kan man vælge frisk afskårne blomster, eller an kan tage blomster i krukker hvor krukke dekoreres med lyseblå eller lyserød serviet samt sølvpapir for at passe til resten af bordpynten.

Når du vælger dug til barnedåben er det en god ide at købe stofduge, særligt hvis der er mange små børn med til dåbsfesten. Er der mange borde kan de hurtigt blive dyrt at købe duge og her kan man i stedet købe ekstra kraftige papirs duge.

Det vigtigste er, at dugen er kraftig, for det er synd at der efter en times er spild vand på dugen og den herefter går i stykker og flosser.  Dug og servietter skal matche hinanden i farve, dog kan der være et sødt baby motiv på servietten som ikke går igen i dugen. Udvalget er stort i dag.
Køb Børnetøj hos BabyFryd.dk – Kredit til Børnepenge!
Bordkort ideer

Bordkort til barnedåb skal gerne være personlige, med et præg af den højtidelighed gæsterne deltager i. Man kan nemt lave sine personlige bordkort på computeren og med noget farvet papir. En god ide er, at finde et foto af babyen og placeret det på et farvet kort med navn. Hertil kan man dekorere kortet med lyseblå/lyserød stof, perler og andet.

Til borkortene skal servietter og lys til barnedåben passe sammen. Man skal passe i farverne til servietterne og bordkortene. Vælg gerne lys med god brændetid i ren stearin, så de ikke oser.

Det personlige præg til barnedåben

En sjov ide for at gøre dåbsbordet mere personligt er at lave sine egne vinetiketter til barnedåben. I dag kan man forme personlige vinetiketter på papir og lime dem på vinflaskerne. Man kan for eksempel tage et foto af babyen og sætte på vinflasken.

Bordplan til barnedåb:

Man skal som udgangspunkt regne med  60 cm til hver gæst ved bordet. Fadder, gudmor eller gudfar skal helst sidde tæt på dåbsbarnet og forældrene. Herudover kan forældrene selv vælge bordplanens udformning. Bordopstilling til barnedåb kan med fordel være runde borde, såfremt rummet er til det.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.