Home » Fødselsdag

Ideer til 1 års fødselsdag

Et barns 1 år s fødselsdag er en stor dag, ikke mindst for forældrene og familien omkring barnet. Da barnet kun er 1 år vil det næppe kunne huske den første fødselsdag. Alligevel vil mange forældre gerne lave fødselsdagen til noget særligt, når guldklumpen fylder 1 år.

 1 års fødselsdagen er for forældrene en minde dag over den udvikling barnet er gået igennem det første år af dets liv. Det er en meget særlig fødselsdag, og derfor bliver den fejret med glæde, og forældrene kan hurtigt finde sjove ideer til denne store dag.Køb flotte flag til fødselsdagen her:
Få Gratis Lego her

1 ås fødselsdagsfest 

 

En 1 års fødselsdag kan holdes på mange måder. Nogle vælger at invitere den nærmeste familie til en dejlig, ligetil og sjov fødselsdag for en 1-årig med kakao, boller og kagemand. Andre går et skridt længere ud og holder også 1 års fødselsdag for alle vennerne fra vuggestuen. Her vil festen bære præg af nærvær og enkelhed, sanglege og hygge.

 

Det er meget forskelligt fra institution til institution om man tager hjem på besøg, når barnet fylder 1 år. Som oftest er en 1 års fødselsdag ikke så meget for barnets skyld, som for de større børn, søskende og forældre. Det er derfor værd at overveje om man vil invitere vuggestuen eller dagplejen hjem. Vælger man at invitere dem er det en god ide at gøre plads til de små på gulvet, så de kan kravle, rulle og sidde rundt på gulvet i nærheden af mor og far. Læg tæpper og legetøj på gulvet, inden gæsterne kommer, så forventningen er klar. Find aven til babyen hos Eurotoys

 

Ideer til fødselsdags mad til 1 års fødselsdag

Det behøver ikke kræve en masse forberedelse at gøre klar til en et års fødselsdag. Mange gange er gæsterne præsenteret af familier med små børn, samt den nærmeste familie, og disse har ofte de samme behov, som man selv har med små børn.

En god ide til fødselsdags menuen kan være at skære frugt og grønt i skiver, eventuelt sat på pinde, så det er festligt serveret. Børn elsker mad, de selv kan få lov til at sidde med og spise, og dette er naturligvis oplagt til en et års fødselsdagsfest. Herudover kan man lave boller med lidt smør, ost og pølse, med kaffe og kakao til.

 

 gave til 1 års fødselsdag 

Hvis der kommer mange små børn, så hav evt. nogle hagesmækker til alle ungerne, og sørg for at låne dig frem til høj stole, så alle de små kan komme med til bordet ved denne særlige dag. Laver du selv en kagemand skal der flag og et lys i. Kagen må gerne være en let udgave af en chokolade kage, som er nem at spise for de mindste. Man kan også købe nogle kanel gifler, som de fleste små babyer kan lide.

 

Lege og sjov.

 

for børn på 1 år kan det være svært at lave en fælles leg. Når du fejrer dit barns et års fødselsdag behøve du derfor ofte ikke finde på en masse på forhånd hvilket godt kan være svært. Vil du gerne have en sjov leg, som går rent ind, kan man sætte sig ned på gulvet og syng nogle af ungernes yndlingssang fra vuggestuen. Det må gerne være sange, hvor de også skal bruge kroppen og hænderne.

 

Kender du ikke nogle gode sange, kan pædagogerne i institutionen være behjælpelig med sange fra barnets hverdag.

 

Når man synger og leger sanglege med små børn, skal man huske at være tydelig og nærværende, så børnene bliver fanget af det, der sker. Dette kan man forberede dig ved at øve sangene igennem inden 1 års fødselsdagsfesten, eller tænke tilbage på legene fra din egen barndom.

 

Man kan også lege, at man er forskellige dyr, der siger lyde. Her skal alle gæster deltage ved at kravle ned på gulvet og kravle rundt og sige miavv og vraue En anden sjov leg for babyer kan laves ved at puste en ballon op, og kaste den mellem babyerne, så den kan skabe glæde hos de små. Lad eventuelt børnene undersøge den sammen med dig, og put gerne noget ind i ballonen.

 

Alle forældre ønsker at fejre deres børns fødselsdag på en helt uforglemmelig måde, og dette kan også lade sig gøre, når barnet er 1 år gammelt.Sjovforbørn.dk Klub


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.