Home » Fest

ideer til festtaler

Kunsten at holde en god og mindering festtale, kan være svær at mestre, men man kan lære nogle gode fif, og ideer, som kan lede dig på den rigtige kurs. Det vigtigste for en god festtale, er at den godt forberedt, og at indholdet er rammende, for den eller de der skal modtage budskabet. Man kan altid høre de gode råd om kunsten at skrive og holde taler, men dybest set det dig som taler der er afgørende.

Man skal altid, inden man holder en tale til et bryllup eller en fest, vide og forstå vigtigheden af, hvordan man skriver en god tale. Største delen af arbejdet med en festtale, består i at skrive og forberede talen, da man inden man holder talen, skal have en forberedt drejebog klar.

Gode råd til festtaler.

Det helt særlige ved en festtale er, at man får kun en chance til at holde sin tale, og det er ikke noget man kan ændre i bagefter. Derfor er det vigtigt, at forberedelsen er grundig, og at man starter med at skrive talen i god tid, så man har god tid til at øve dig.

I dag findes der mange fester, hvor en tale kan være passende at holde.  Især gode festtaler, kan give et stort indtryk på modtageren, og være med til at gøre festen helt uforglemmelig. Der er selvfølgelig stor forskel på om man skal holde en festtale til en fødselsdag, et bryllup eller et jubilæum. En ting er sikkert, og det er, at når man banker på glasset og vil præsentere talen bedst muligt, er der ingen vej tilbage.

I en god festtale er der elementer, der vigtige at tage højde for. For eksempel skal en god festtale være forberedt, taleren skal have et overblik over gæsterne og holde en naturlig vandpause, især hvis ordene frembringer tårer. Start altid først din tale, når alle gæsterne er til bords, og at der er stille.

At tale til fest er en kunstart og når man holder pauser i sin tale, giver man sig selv muligheden for lige at skabe et overblik, så man ved, hvor talen skal drejes videre hen ad. Dette er især vigtigt, hvis man er nervøs. I stedet for pauser, kan man også vælge at skåle. Husk at for dig som taler vil pauserne føles længere, end for dem, der hører talen

Fra start kan det være en god ide at inddele sin tale i afsnit og markere afsnittene med en pause på 2-3 sekunder. Sørg for under talen at holde hænderne oppe af lommen. Her kan det være en god ide, at have noget i hænderne. Man kan for eksempel holde på sit glas, have talen på papir, eller noget andet der vil virke naturligt. Fordelen ved at holde fast i noget, er at man dermed kan holde sit fokus på talen.

Der findes ikke noget værre end, en taler, som roder rundt med hænderne og ikke ved, hvor han skal gøre af dem. Dette kan hurtigt flytte fokus fra talen til hvor hænderne. Mange bruger hænderne til at understrege talens mening, og derfor skal man ikke stå med begge hænder i lommen under talen.

Noget som er vigtigt, for en god festtale er, at man er rolig under tale. Det er vigtigt at være afslappet under talen, men ikke for afslappet, for det får dig , som taler, til at fremstå  useriøs, hvis man står og retter på tøjet eller klør sig i nakken, mens man taler til forsamlingen. Tænke også på, at tempoet i talen, skal være som i en almindelig samtale, hvilket kan hjælpes ved at man også holder de små pauser.

 

En god festtale skal være både seriøs, men også gerne have noget med i sig, som folk kan grine af. Husk her er det vigtigt, at lade gæsterne grine færdigt, inden man fortsætter. Hav altid undervejs i talen øjenkontakt med den, talen primært er rettet til, men også ud over gæsterne. Dette vil gøre, at gæsterne føler sig inddraget.

DuGlemmerDetAldrig.dk
Alternative festtaler

Man kan også hyre en standup komiker til at holde en tale eller underholde til festen. Det gode ved at hyre en professionel standup komikker, er at de er vant til at underholde og man kan inden sende informationer til dem, om festens hovedperson.

Man kan også inddrage gæsterne i talen ved at lade dem gætte sjove episoder fra personens liv, som du fortæller. Det vigtigste er at talens form og indhold er underholdende, spændende, har et par alvorlige elementer samt et generelt budskab.

Andre taler, som kan være utrolig underholdende er for eksempel taler, hvor man giver gode råd til æresgæste ud fra sjove eller uheldige episoder personen har oplevet. Her er talens indhold baseret på de råd og erfaringer som du mener hovedpersonen kan bruge i sit videre liv.

En god festtale varer max 10 min. find en sjov underholdning eller musik til festen her. Book underholdning online


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.