Home » Artikler, børn

haveredskaber til børn

Havens mangfoldighed af planter og dyr, er den perfekte ramme for børns læring om og i naturen.
Naturen er fyldt med spændende oplevelser for børn i alle aldre. For eksempel kan mylderet af insekter under sten og blade, et strejf af sommerfuglevinger eller humlebiens brummen, få et hvert til at stå stille og nyde livet nu og her.

Dette er en af grundene til, at børn elsker at komme med ud i haven. Med haveredskaber, som passer til deres små hænder, kan de med glæde være med til at dyrke grøntsager, og krydderurter, og børnene vil hurtigt finde ud af, hvorfra deres mad kommer.

Når børn er med i haven, og får lov at dyrke deres fantasi med små haveredskaber, er der gode muligheder for at udvikle motorikken. Dette sker blandt andet ved at klatre, lege og spille alverdens spil på græsplænen.

Find de rigtige haveredskaber til børn

Der skal være plads til børnene i haven, og det er vigtig, at de har et sted for sig selv, hvor de har plads til at tumle, plukke blomster, gå på sommerfuglejagt, grave med skovlen eller køre sand og jord væk på en lille trillebøre.
Børnenes kartelBørn elsker at grave, og derfor er det en god ide, at indkøbe skovle, river og eventuelt en gravko, som de selv kan styre i haven. Find et sted i haven, hvor børnene har deres eget graveområde enten en sandkasse eller et stykke jord. I hullerne kan der komme vand i efter et godt regnvejr, og straks bliver det til et skønt mudderplaskested for ungerne.

Børn synes det er sjovt at lege i haven og især ”at hjælpe” mor og far. Når de hjælper er det vigtigt for dem, at de kan gøre lige som de voksne, når de arbejder i haven. Udstyret til den lille gartner skal være i orden, og have den rigtige størrelse.

Af gode haveredskaber til børn, kan man finde skovle, spande, river, trillebøre, en si, en vandkande og meget andet. Materialet kan være i træ eller plast alt efter, hvor meget det vil blive brugt.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.