Home » Sommer

Grillmad til fest

Overvejer du at holde en grillfest, til den næste forårsfest eller til en af sommers havefester, er det på høje tid at komme i gang med planlægningen. Selvom grillmad til en større fest, jo er populært og velkendt for at skabe en hyggelig og afslappet stemning, når grillen er tændt, kommer man ikke sovende til et succesfuldt grillfest.

Planlægning og indkøb skal påbegyndes i god tid, dels for, at man kan få styr på detaljerne til festen, dels for at få indkøbt de rigtige råvarer til nogle fornuftige priser. Mange vil gerne servere grillmad til festen men har ingen stor grill, og det betyder, at man skal enten købe eller leje Grillen, hvilket også ofte skal bestilles i god tid.

Planlæg en god grill fest

Alt planlægningsarbejdet bliver ofte altafgørende, hvis man ønsker at holde et brag af en grillfest, hvor grillmaden for alvor bidrager til en dejlig og hyggelig sommerstemning, som alle vil huske. Er det en fest for få personer, kan mange hurtigt lave en grillfest, og ofte er spontane grillfester da også de bedste. Får du til gengæld mere end 10 gæster til festen, rækker kød fra fryseren næppe, og drikkevarerne vil nok også forsvinde hurtigt.

Derfor bør man starte planlægningsarbejdet i god tid, og altid begynde med at lave en gæsteliste, så man hurtigt ved, hvor meget plads, man skal bruge, hvor meget service og hvor meget mad der skal indkøbes til grillen. På den måde får du hurtigt et overblik over, hvor meget energi og forberedelse den festen og grillmaden kræver. skab en god feststemning og find et sjovt indslag her

Når du skal indkøbe kød til grillfesten, skal man ofte regne med noget mere kød, end hvis man laver et almindeligt måltid mad til festen. Grillet kød er lækkert, og mange spiser mere kød, fordi det er indbydende og saftigt. En god tommelfingerregel er, at for hver gæst bør have ca. 200g kød uden ben, såfremt der kommer lige mange kvinder og mænd.

Hvis du holder en herre- eller damefrokoster kan indtaget af kød og tilbehør naturligvis svinge mere. Foruden kød skal man have nogle lækre tilbehørs retter, og drikkevarer, og også her kan det være svært at bestemme præcist, hvor meget hver gæst spiser og drikker. Man kan ca. regne med 200 gram grøntsager pr person, og ligeledes af kartofler.

Grillmad skal nydes hele aftenen

Så snart man tænde op i grillen, vil man opleve, at folk vil begynde at samle sig om den, selvom der ingen stole er i nærheden. især drages mange mænd af flammerne, kødets søde duft, og en gød fadøl i hånden. Du vil uden tvivl opleve dette, hvis du vælger at grille maden selv til din næste fest.

Der skal selvfølgelig være andet end kød til en grillfest. Der skal noget grøntsager, salater og evt. lidt brød til, og det meste kan man tilberede på grillen. For at lette madlavningen til festen kan man i dag købe en færdig “grillpakke” hos mange cateringfirmaer eller hos slagteren.

Disse grillepakker indeholder, som regel en række forskellige salater, som er blandet og klargjort samt noget lækkert kød, der er klart og færdigskåret til at blive lagt på grillen straks efter levering. Disse pakker koster naturligvis lidt ekstra i forhold til, hvis du selv har besværet med at købe og lave maden klar. Fordelen ved en grillpakke er dog, at man sparer du også en masse tid.Deluxe Wine


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.