Home » Bryllup

Gommens tale til bruden

Et bryllup er en stor og emotionel dag, hvor både, bruden, brudgommen , men også alle gæsterne har følelserne lidt uden på tøjet. Når man skal holde en tale bliver de fleste nervøse. Når anledning til med er bryllup, stiger graden af nervøsitet, specielt når det kommer til gommens tale til sin brud. Noget af det bærende i et bryllup er talerne ved et bryllup og særligt gommens tale er traditions bundet og skaber sommer fugle i maven hos det nye ægtepar.

Lidt nervøsitet er altid godt, men hvis du er en af dem, der bliver direkte dårlig af at skulle holde en tale, kan det være svært at komme igennem. Her er det en god ide at holde øjenkontakt med din brud under talen, gå lidt rundt i salen og generelt være godt forberedt, inden du går på. Ryster du på hænderne, kan du holde din bruds hånd, da det er godt at have fat i noget, når hånden ryster.

En god ide er at afslutte talen med en særlig bryllupsgave, overraskelse til din brudgom, som vil være et minde frmeover om talen og den store dag. Find for eksempel et smukt smykke her. Smykkegave.dk – en verden af smykker

I denne artikel vil du kunne få nogle gode råd til, hvad du skal vægte, når du som brudgom skal holde tale for din brud.

Hvad skal gommens tale til bruden indeholde?

Gommens tale kommer altid tidligt på aftenen og traditionen tro før brudens tale. Gommens tale skal både handle om bruden, men også indeholde en tak til værten for festen, såfremt brudeparret ikke selv er vært. Herefter er det en god indledning at starte med at takke svigerforældrene for at have fået lov til at gifte sig med deres smukke datter. I den forbindelse kan gommen med et smil på læben og glimt i øjet love at passe godt på deres lille pige nu og i fremtiden.

Efter de indledende ord henvender du dig mere direkte til din brud. Det centrale i gommens tale er ofte kærlighed til bruden. Det kan være svært at sætte store ord på sin kærlighed til et andet menneske, men til et bryllup er det legalt, og gæsterne forventer at høre dette i gommens tale. At fortælle sit livs kærlighed, hvor højt man elsker denne person, kan være svært, og det kan præsenteres på forskellige måder.

Det er for eksempel en god ide at fortælle om de egenskaber, du elsker ved din brud, fortælle om små, sjove historier om bruden og jeres samliv sammen. Ved at fortælle disse ting med et glimt i øjet får du som mand også det formelle til at svinde lidt, og herved fremstår du meget ægte i din kærlighedserklæring. En hengivende tale fra gommen til bruden, med en klar kærlighedserklæring tager kegler, ikke kun ved bruden men ved hele selskabet.

Herfra kan du bevæge dig ind i andre emner, som kan binde sløjfe på din tale. Gæsterne er altid interesseret i, hvordan i mødtes, hvad du som gom lagde mærke til hos bruden, første gang i så hinanden. Hvad er det, der gjorde, at i netop blev forelskede i hinanden osv. Herudover er det en god ide at fortælle, hvad du sætter pris på hos din brud i jeres samliv, samt hvorfor i har valgt at blive gift.

Her er det også en god ide igen at nævne svigerfamilien. Sæt gerne et par pæne ord på den måde, de har taget i mod dig på, fortæl din egen familien, hvad de har betydet for din og brudens hver dag og fremhæv evt. venner, som lige ledes har stor betydning for jer. Det skaber en god stemning, at man viser gæsterne, man sætter pris på dem. Har du ikke oplevet positive ting med de nærmeste i din familie, så undgår du selvfølgelig dette emne.

Din tale må gerne være sjov og indeholde sjove kommentarer og indslag, så længe det ikke tager overhånd. Når du afslutter talen skal du ikke joke, for det er her passende, at bruden får din sande kærlighedserklæring. Det er vigtigt, at du får sluttet talen af på en seriøs måde. Når man holder en tale, kan man nemt blive rørt, særligt når man skal fortælle, hvor meget et andet menneske betyder for en, og derfor er det en god ide at slutte af med dette, for så behøver man ikke sige mere her efter.

Afslutnings vis vil jeg sige, at det bedste råd du kan få i forhold til din tale er, at være ærlig og oprigtig. Både din brud, familien og venner kan mærke, hvis du er ærlig og så går talen rent ind og tager kegler. Er du ikke vant til at holde en tale og utryg ved det, er det, det bedste råd du får i denne artikel.

Herudover skal du huske, at din tale sjældent kører 100 procent, som du har planlagt fra start af. Dette betyder heller ikke så meget, når du bare får holdt din tale på en autentisk, ægte måde, hvor du holder fokus på de personer, du taler om, og giver plads til eventuelle kommentarer fra tilhørerne under vejs.

Talen er den mest personlige måde at nå ind til din brud på, men har du andre talenter, som at kunne synge eller recitere et smukt digt kan det også inddrages i talen. Gommens tale til bruden er en oplevelse, og skal gerne være en positiv oplevelse for alle i salen på den store dag. BookAclassic.dk


Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.